ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ

Share This
Την κατάργηση των ρυθμίσεων περί «Ταυτότητας Κτιρίων» ζητά η ΠΟΜΙΔΑ σημειώνοντας ότι πρόκειται για σκανδαλώδη, συντεχνιακού τύπου, ρύθμιση σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων. Η προβλεπόμενη από το σχετικό νομοσχέδιο ρύθμιση που επιβάλει τον υποχρεωτικό επανέλεγχο όλων των κτιρίων ανά πενταετία και όλων των κατοικιών ανά επταετία, με υποχρεωτικές αμοιβές αγνώστου ύψους των ιδιωτών μηχανικών που θα τους διενεργούν έχει μηδενική πρακτικότητα και «αποτελεί πεδίο δόξας της διαφθοράς» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων. Οπως επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, που ήδη βιώνουν την οικονομική καταστροφή του ΕΝΦΙΑ, θα γίνουν αναγκαστικοί πελάτες εις το διηνεκές της πανίσχυρης συντεχνίας των μηχανικών για την έκδοση της λεγόμενης «ταυτότητας κτιρίων».
 Όπως είναι γνωστό το άρθρο 22 του νομοσχεδίου επιβάλει τον υποχρεωτικό επανέλεγχο όλων των κτιρίων ανά πενταετία και των όλων των κατοικιών ανά επταετία, με υποχρεωτικές αμοιβές αγνώστου ύψους των ιδιωτών μηχανικών που θα τους διενεργούν.
"Η ρύθμιση δημιουργεί νέο λαμπρό πεδίο δόξας της διαφθοράς, έχει μηδενική πρακτική χρησιμότητα για την κοινωνία και αποκλειστικό στόχο να βρεθούν τρόποι απασχόλησης και οικονομικής ενίσχυσης των μηχανικών. Κατά τρόπο ανάλογο με αυτό που συμβαίνει ήδη με τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για τα οποία το μελάνι που «χύθηκε» για την εκτύπωσή τους είναι πολύ περισσότερο από το πετρέλαιο που εξοικονομήθηκε εξ αιτίας τους, συμβάλουν όμως στην «εξοικονόμηση» εκείνων που τα εκδίδουν" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages