ΕΜΜΕΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΙΤΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΝΕΔΟΝΤΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΜΜΕΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΙΤΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΝΕΔΟΝΤΑ

ΕΜΜΕΝΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΙΤΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΝΕΔΟΝΤΑ

Share This
Επανέρχεται δριμύτερη κατά του Περιβαλλοντικού Πάρκου του Νέδοντα η δημοτική αρχή Καλαμάτας, που με ανεξήγητη εμμονή επιδιώκει να λειτουργήσει στην «καρδιά» αυτής της προστατευόμενης περιοχής Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Και σημειώνουμε δριμύτερη γιατί στην «καρδιά» του Περιβαλλοντικού Πάρκου του Νέδοντα θα γίνεται η μεταφόρτωση των σκουπιδιών όχι μόνο του Δήμου Καλαμάτας αλλά και των Δήμων Δυτικής Μάνης και Μεσσήνης, δηλαδή θα διασχίζουν το Περιβαλλοντικό Πάρκο δεκάδες απορριμματοφόρα κάθε ημέρα ενώ η δυναμικότητα του Σταθμού θα ανέρχεται στους 35.600 τόνους! Αυτό προβλέπει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων, κάτι που αποκρύπτουν η δημοτική αρχή και η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου! Η δημοτική αρχή λοιπόν φέρνει στην Επιτροπή Διαβούλευσης το θέμα, έχοντας την πεποίθηση ότι με τη θετική της απόφαση θα καταφέρει να ξεπεράσει τις αντιδράσεις. Πέρα από τις αντιδράσεις όμως υπάρχει και ο νόμος, υπάρχει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο…
Στις 14 Φλεβάρη λοιπόν η δημοτική αρχή καλεί σε συνεδρίαση τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, προκειμένου να αποφανθεί για τη λειτουργία κινητού σταθμού μεταφόρτωσης αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων στο πεδίο βολής, σε χώρο δηλαδή που περιβάλλεται από το Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέδοντα, μέσα στο οποίο το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο απαγορεύει αυστηρά κάθε τέτοια λειτουργία. Ο λόγος που το πεδίο βολής κατ’ εξαίρεση δεν έχει περιληφθεί στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέδοντα είναι αποκλειστικά επειδή πρόκειται για στρατιωτική έκταση. Πού να φανταστούν όμως οι μελετητές του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου αλλά και οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκριναν τη νομιμότητά του, ότι θα βρίσκονταν τόσο πονηροί άνθρωποι ώστε να θέλουν να φτιάξουν σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών σε στρατιωτική έκταση… Στην εισήγησή της η Υπηρεσία Καθαριότητας παρουσιάζει ως απόλυτη καταστροφή το ενδεχόμενο να απορριφθεί η λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης των σκουπιδιών στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέδοντα, λες και δεν υπάρχουν άλλες κοντινές περιοχές στις οποίες μπορεί να εγκατασταθεί αυτή η λειτουργία.
Μάλιστα η Υπηρεσία Καθαριότητας εμφανίζει ως επιχείρημα για τη λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης των σκουπιδιών στο Περιβαλλοντικό Πάρκο του Νέδοντα το γεγονός ότι πιο δίπλα βρίσκονται τα συνεργεία του Δήμου, παραβλέποντας ότι ο νόμος του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και το Συμβούλιο της Επικρατείας ζητούν να φύγουν τα συνεργεία από το Περιβαλλοντικό Πάρκο και να πάνε σε συγκεκριμένη κατάλληλη περιοχή του Δήμου. Στην εισήγηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας σημειώνεται ότι «το έργο εντάσσεται διοικητικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στο Δήμο Καλαμάτας και είναι εγκατεστημένο στο πρώην Πεδίο Βολής της Δ.Δ. Καλαμάτας. Η έκταση που αναπτύσσεται η δραστηριότητα είναι 4.000,33 τ.μ. Ο συγκεκριμένο χώρος ενδείκνυται για τη συγκεκριμένη χρήση λόγω της γειτνίασης με το χώρο των συνεργείων του Δήμου. Επιπλέον δεν αναμένεται να υπάρξουν οχλήσεις σε παρακείμενες οικείες λόγω του τρόπου μεταφόρτωσης των απορριμμάτων απευθείας από το όχημα μέσω της χοάνης στο presscontainer. Η προτεινόμενη δραστηριότητα έρχεται σε απόλυτη συμφωνία με τα προτεινόμενα στο αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ για την κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages