ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Share This
«Δεν αρκεί μόνο να βρούμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, πρέπει να βρούμε και πού θα τα κατευθύνουμε, δηλαδή σε έργα και παρεμβάσεις που παράγουν προστιθέμενη αξία στην τοπική οικονομία και χτίζουν ένα σοβαρό, βιώσιμο, διατηρήσιμο παραγωγικό μοντέλο» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξηγώντας ότι «αυτή είναι η λογική που κυριάρχησε στο διήμερο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο στη Λαμία» «Χρειάζεται μία πολύ σοβαρή συντονισμένη δουλειά, με αξιοποίηση όλων των πόρων, των χρηματοδοτικών εργαλείων και αυτό νομίζω έχουμε κάνει το προηγούμενο διάστημα.
Οι επιτυχίες που είχαμε και έχουμε στο ΕΣΠΑ, η υλοποίηση του νέου αναπτυξιακού νόμου, τα νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία, τα οποία έχουμε δημιουργήσει σε συνεργασία και με διεθνείς φορείς, όπως είναι η ΕΤΕπ, συμβάλλουν αποφασιστικά σε αυτή την προσπάθεια» είπε ο κ. Χαρίτσης, εκφράζοντας ικανοποίηση «για το γεγονός ότι και οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών παραγωγικών φορέων κινούνται σε αυτή τη λογική». Ο αν. υπουργός επισήμανε ότι πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων το παραγωγικό μοντέλο που επικράτησε τα προηγούμενα χρόνια, «ένα μοντέλο ανάπτυξης που βασιζόταν στην ιδιωτική κατανάλωση και τον υπερδανεισμό, δεν επένδυε στην τεχνολογία δεν επένδυε στο βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας, που είναι το ανθρώπινο δυναμικό».
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της έκδοσης πενταετούς ομολόγου, κ. Χαρίτσης παρατήρησε ότι «η έξοδος στις αγορές έγινε με έναν τρόπο προσεκτικό, συντονισμένο και στο σωστό timing», σημειώνοντας ότι διαγράφεται πλέον «μία πορεία, η οποία βελτιώνει σημαντικά το οικονομικό περιβάλλον και άρα ευνοεί και την υλοποίηση επενδύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages