38,6 εκατομμύρια ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το ΠΔΕ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

38,6 εκατομμύρια ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το ΠΔΕ

38,6 εκατομμύρια ευρώ διαθέτει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το ΠΔΕ

Share This
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη περιφέρεια στη χώρα στην εξασφάλιση πόρων και υλοποίηση έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του προγράμματός της, ύψους 38,6 εκατομμυρίων ευρώ, που εγκρίθηκε στο ΠΔΕ. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη ότι η περιφερειακή αρχή έχει την ικανότητα να εξασφαλίζει και πρόσθετους πόρους για έργα στην Πελοπόννησο, τη στιγμή που η αντιπολίτευση δεν έχει διεκδικήσει ούτε ένα ευρώ όλα αυτά τα χρόνια. «Όσο μίζερη και να είναι η στάση της αντιπολίτευσης επιβεβαιώνεται διαρκώς η στόχευση, η μεθοδολογία και η αποτελεσματικότητα της Περιφερειακής αρχής, η οποία με τη σκληρή δουλειά της αποδεικνύεται συνεπής στην ευθύνη που της έχουν αναθέσει οι πολίτες της Πελοποννήσου» δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και τόνισε «μακάρι να το έκανε αυτό και το κεντρικό πολιτικό σύστημα. Τότε θα ήταν πολύ διαφορετική η κατάσταση στη χώρα».
«Η σχέση μας με τον πολίτη έχει εδραιωθεί στη συνέπεια προς την ευθύνη μας, πιστοί στη βασική αρχή της εύρυθμης κοινωνικής και δημοκρατικής λειτουργίας» ανέφερε επίσης ο Περιφερειάρχης, ο οποίος σημείωσε ότι το ΠΔΕ δεν χαρίστηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία ποτέ δεν παρουσιάστηκε ως «οσφυοκάμπτης» σε Υπουργούς και Κυβερνήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα. «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το ΠΔΕ, καθώς είναι υψηλού επιπέδου». Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της απλής αναλογικής δηλώνοντας ότι «έθεσα την πολιτική αναγκαιότητα της συμφωνίας και της συναίνεσης στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης, δυστυχώς όμως η αντιπολίτευση έχει αποδειχθεί μικρόψυχη και βαρίδι, καθώς ουσιαστικά αποτρέπει τις συναινέσεις στην αυτοδιοίκηση». Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης στο πρόγραμμα κωνωποκτονίας της Περιφέρειας, το οποίο είναι το μοντέλο για όλη τη χώρα, καθώς ως τέτοιο το έχει χαρακτηρίσει το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Υπουργείο Υγείας. «Αποδείξαμε και στην περίπτωση της ελονοσίας και στην περίπτωση του Ιού του Δυτικού Νείλου ότι το πρόγραμμά μας είναι αποτελεσματικό, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα, όταν κανένας δεν το πίστευε».
«Σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον εμείς έχουμε αποδείξει ότι έχουμε την ικανότητα να δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες και καλύτερες προοπτικές στους Πελοποννήσιους πολίτες, οι οποίοι δεν ζητούν ελεημοσύνη, αλλά νέες δυνατότητες» επεσήμανε ακόμη ο Περιφερειάρχης. Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στο προσωπικό της Περιφέρειας, το οποίο τη στιγμή αυτή λειτουργεί με το 35% του προσωπικού σε σχέση με τις νομαρχίες και ειδικά στις Περιφερειακές Ενότητες της Λακωνίας και της Αρκαδίας, η οποία έχει και τη συνολική ευθύνη της Περιφέρειας, το ποσοστό φτάνει στο 17%., «τους ευχαριστώ και τους συγχαίρω ευθέως για τη δουλειά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages