1ο Συνέδριο του δικτύου »Βιώσιμη Πόλη» με Μεσσηνιακή συμμετοχή - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

1ο Συνέδριο του δικτύου »Βιώσιμη Πόλη» με Μεσσηνιακή συμμετοχή

1ο Συνέδριο του δικτύου »Βιώσιμη Πόλη» με Μεσσηνιακή συμμετοχή

Share This
Την Τεταρτη 1η Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο συνέδριο του δικτύου Δήμων ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ στο Δημαρχείο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, με Πρόεδρο το Δήμαρχο Πύλου Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, έχει συσταθεί από 31 Δήμους της Ελλάδας και της Κύπρου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Μανιατάκειο ίδρυμα και το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος Κύπρου. Σκοπός της ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ είναι να οργανώσει την υποβολή και υλοποίηση προτάσεων για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, κυκλικής οικονομίας, εξοικονόμησης ενέργειας, που οδηγούν στη δημιουργία και λειτουργία έξυπνων πόλεων.
Ο φορέας θα παρέχει τεχνογνωσία καθώς και την απαραίτητη δικτύωση με φορείς και Δήμους του εξωτερικού ώστε να διαμορφώνονται ισχυρές προτάσεις. ​Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των δράσεων του Δικτύου, των έργων και καινοτόμων εφαρμογών και λύσεων που υποστηρίζονται από αυτό, καθώς και η πρώτη γενική συνέλευση η οποία ήταν ανοικτή στο κοινό. Στο συνέδριο παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΜΟΔ κ. Παναγιώτης Πάντος, ο οποίος μετέφερε και το χαιρετισμό του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και πολλοί καλεσμένοι Δήμαρχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages