Άγρια κόντρα με εκρήξεις Νικολάκου - Πατσαρίνου στο ΠεΣυ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Άγρια κόντρα με εκρήξεις Νικολάκου - Πατσαρίνου στο ΠεΣυ

Άγρια κόντρα με εκρήξεις Νικολάκου - Πατσαρίνου στο ΠεΣυ

Share This
Αρκετή ένταση έφεραν στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη συνεδρίαση του ΠεΣυ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου οι παρατηρήσεις του κ. Πατσαρίνου σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίον χειρίζεται η περιφερειακή αρχή τον προϋπολογισμό, με την Πελοπόννησος ΑΕ και τις «μαύρες τρύπες» που η παράταξή του εντοπίζει, με την πρόσληψη ιδιωτικών υπαλλήλων εκ μέρους της Περιφέρειας, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό.
Όλα τα παραπάνω, προκάλεσαν την «έκρηξη» της κυρίας Νικολάκου, η οποία επιτέθηκε ευθέως εναντίον του κ. Πατσαρίνου αλλά και εναντίον όλων όσοι δεν αντιλαμβάνονται, όπως είπε, το πώς έχει η κατάσταση σήμερα στη χώρα. Και κατηγόρησε τον κ. Πατσαρίνο ότι ψέγει την περιφερειακή αρχή που συνεργάζεται με τους Γερμανούς ως ισότιμο μέλος της ΕΕ ενώ ο υπουργός του κ. Τσακαλώτος δεν λέει ούτε ένα «και» εάν δεν του δώσει το OK η Γερμανία.
«Φανταστείτε πόσο μακριά αρμενίζουν από την πραγματικότητα, όταν δεν καταλαβαίνουν πως οι προϋπολογισμοί σχεδιάζονται σαν να είμαστε σε κατοχή», είπε η κυρία Νικολάκου.
Είμαστε υπό κατοχή. Δεν έχουμε δικαίωμα να παραβούμε την ΚΥΑ ούτε κατά μισό ευρώ. Οι προϋπολογισμοί σχεδιάζονται σαν να είμαστε σε κατοχή.
«Άκουσα παραμύθια. Μας κατηγορήσατε ότι προσπαθούμε να ιδιωτικοποιήσουμε τις υπηρεσίες μας και δεν ντρέπεστε. Εμείς δεν προσπαθούμε να ιδιωτικοποιήσουμε τις υπηρεσίες», απάντησε στον κ. Πατσαρίνο, λέγοντας ότι η δική του κυβέρνηση δεν κάνει προσλήψεις.
Ακολούθως, η κυρία Νικολάκου χρησιμοποίησε ένα μάλλον ατυχές παράδειγμα για να υπογραμμίσει τη θέση της ως προς την κατάσταση της χώρας, καθώς αναφέρθηκε στην κατηγορούμενη για την υπόθεση της Siemens γραμματέα του κ. Χριστοφοράκου η οποία χαρακτήρισε «μιζαδόρους» στην κατάθεσή της τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΠαΣοΚ:
«Είμαστε, πιστεύετε, μια χώρα που αντιμετωπίζει με επιτυχία την κρίση; Για δείτε τι δήλωσε σήμερα η γραμματέας του Χριστοφοράκου, όπου δύο από τα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας τα λέει μιζαδόρους και τον πιθανό αυριανό πρωθυπουργό της χώρας τον λέει επίσης μιζαδόρο. Νιώθετε υπερήφανοι για αυτό; Νιώθετε υπερήφανοι που στην Ελλάδα της κρίσης ασχολείται η ελληνική κοινωνία με το τι φόραγε μια δασκάλα στο Ναύπλιο; Νιώθετε υπερήφανοι όταν στη Βουλή το ένα κόμμα κοκορομαχεί με το άλλο; Δεν τον ενοχλεί (σ.σ. τον κ. Πατσαρίνο) ο εναγκαλισμός του Τσακαλώτου με τον Σόιμπλε ή του Τσίπρα με τον Τραμπ, τον ενοχλεί η τράπεζα που πάει να δημιουργηθεί. Κύριε Πατσαρίνο, μας λέτε δήθεν ότι δεν σας λέμε τι κάνουμε;».
Σας ενοχλεί η ελληνογερμανική συνέλευση ή σας ενοχλεί ο κ. Τσίπρας με την κυρία Μέρκελ; Λέτε ναι ή όχι στις ΣΔΙΤ; Λέτε ναι ή όχι στις ιδιωτικοποιήσεις;
«Οι αιρετές Περιφέρειες είναι ο μόνος δρόμος για να βγει η χώρα από την κρίση. Όταν ήρθε ο Πολωνός περιφερειάρχης και βρεθήκαμε στην Επίδαυρο, μας ρώταγε μία ώρα τι κάνει η Περιφέρεια τους πόρους του θεάτρου της Επιδαύρου. Δεν μπορούσε να δεχθεί ότι η Αθήνα έχει σχέση με τη διαχείριση του θεάτρου και εμείς καμία.
Ο μη γερμανόφιλος κ. Πατσαρίνος δεν ξέρει ότι για να πει έστω και ένα «και» ο υπουργός του ρωτάει τη Γερμανία.
«Είμαστε ευρωπαϊκό κράτος και καλά κάνουμε και συνομιλούμε με τη Γερμανία. Είμαστε ισότιμα κράτη. Ζητάμε και απαιτούμε να έχουν οι Πελοποννήσιοι πολίτες το ίδιο δικαίωμα που έχει ο Γερμανός.
»Ο προϋπολογισμός έχει κριθεί. Έχει πάρει την έγκριση από το υπουργείο και το Παρατηρητήριο και την ευρωπαϊκή πλατφόρμα. Η συζήτηση είναι ουτοπία. Όλοι οι προϋπολογισμοί καταρτίζονται με τον ίδιο τρόπο και έχουν τους ίδιους κωδικούς.
»Κύριε Πατσαρίνο, θέλετε να μπείτε στο Πελοπόννησος ΑΕ και να ελέγχετε; Επειδή μουρμουρίζετε συνέχεια και μας κατηγορείτε. Εμείς είμαστε οι απατεώνες και εσείς είστε σωστός;», είπε, τέλος, η κυρία Νικολάκου.
Αργότερα στη συζήτηση, ο κ. Τζαμουράνης παρενέβη, απευθυνόμενος στην κυρία Νικολάκου, για να πει ότι «ένοχος ένοχον ου ποιεί», και ότι η αντιπεριφερειάρχης δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να αναφερθεί στη γραμματέα του Χριστοφοράκου, η οποία, στο κάτω-κάτω, είναι εμπλεκόμενη στην υπόθεση της Siemens και δεν μπορεί να υποδείξει ενόχους.
Η κυρία Νικολάκου προσπάθησε να δώσει έμφαση στο γεγονός ότι τα χέρια της Περιφέρειας είναι δεμένα σε σχέση με την κατάρτιση του προϋπολογισμού, όπως είναι δεμένα και τα χέρια της κυβέρνησης στη δεινή οικονομική συγκυρία που διανύουμε και από την άλλη πλευρά να καταδείξει ότι είναι υποκριτικό η παράταξη του κ. Πατσαρίνου να κατηγορεί τον περιφερειάρχη για συνεργασία με τη Γερμανία και τον κ. Φούχτελ. Ωστόσο εκφράσεις όπως «η χώρα βρίσκεται σε κατοχή» είναι βαριές και οπωσδήποτε δεν συνάδουν με άλλες παρατηρήσεις της, όπως «είμαστε ισότιμο κράτος με τη Γερμανία».
Γαλανιάδη Εύα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages