Πύργοι ναυαγοσωστών σε ακρογιαλιές της Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πύργοι ναυαγοσωστών σε ακρογιαλιές της Καλαμάτας

Πύργοι ναυαγοσωστών σε ακρογιαλιές της Καλαμάτας

Share This
Σε χρήση από τις 18 Μαΐου 2018 έχει θέσει ο Δήμος Καλαμάτας τους μηχανισμούς Seatrac, που έχουν εγκατασταθεί νοτίως του Ιερού Ναού της Ανάστασης ο πρώτος και στην ακρογιαλιά της Καλαμάτας πλησίον του Filoxenia ο δεύτερος. Με τους μηχανισμούς αυτούς, για την ευχερή πρόσβαση στους οποίους έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα, είναι δυνατόν να κάνουν αυτόνομα μπάνιο στη θάλασσα οι συνάνθρωποί μας που έχουν κινητικά προβλήματα.
Τους μηχανισμούς Seatrac πλαισιώνουν ναυαγοσώστες, οι οποίοι διαθέτουν τηλεχειριστήριο για την εξυπηρέτηση των λουομένων που δεν έχουν εφοδιασθεί με το εξάρτημα αυτό.
Ο Δήμος Καλαμάτας έχει στελεχώσει με εξειδικευμένο προσωπικό όλους τους πύργους ναυαγοσωστών, που είναι 4 στην παραλία από τον Ιερό Ναό Ανάστασης μέχρι το Filoxenia, ένας στην παραλία Αλμυρού και ένας στην παραλία της Μικρής Μαντίνειας. Μέχρι στιγμής έχουν προσληφθεί 7 ναυαγοσώστες και θα προσληφθούν στις προσεχείς ημέρες άλλοι 3. Σε κάθε πύργο υπάρχει ναυαγοσώστης από τις 10.30 έως τις 17.30 καθημερινά.
ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ SEATRAC
Επισημαίνεται ότι κατά το 2017 κατεγράφη αύξηση 50% στη χρήση των Seatrac, σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που απέστειλε στο Δήμο Καλαμάτας η «ΤΟΒΕΑ Μηχανολογικές Εφαρμογές Ε.Π.Ε. Εταιρεία Τεχνοβλαστός του Πανεπιστημίου Πατρών». Συνολικά, οι δύο μηχανισμοί χρησιμοποιήθηκαν 1.706 φορές (αύξηση 50% αθροιστικά), το πρώτο Seatrac στην Ανάσταση 1.169 φορές και το δεύτερο στο Filoxenia 537. Οι χρήσεις ανά ημέρα ήταν συνολικά 14 το 2017.
Αποτέλεσμα της τοποθέτησης των Seatrac είναι να επισκέπτονται την Καλαμάτα τουρίστες με κινητικά προβλήματα από διάφορες περιοχές, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θάλασσα χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς αυτούς.
Υπενθυμίζεται ότι το 2015 ο Δήμος Καλαμάτας, με δαπάνες από Δημοτικούς Πόρους, εγκατέστησε το πρώτο Seatrac στην παραλία του Ιερού Ναού Ανάστασης, ενώ το 2017, με δαπάνες του Δήμου και των χορηγών Διάπλαση ΑΕ Κέντρο Αποκατάστασης και ξενοδοχείο Filoxenia (Πανελένη ΞΤΑΕ) ομίλου Grecotel, αγοράσθηκε άλλο ένα Seatrac, το οποίο τοποθετήθηκε στο τέρμα της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το πρώτο.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ
3 ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ SEATRAC
Τέλος, ο Δήμος Καλαμάτας έχει υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της αγοράς και εγκατάστασης νέων μηχανισμών Seatrac στα εξής σημεία:
•Παραλία Μικρής Μαντίνειας
•Παραλία πάρκου Αλμυρού και
•Παραλία οικισμού Κορδία.
Στο πλαίσιο του ίδιου αιτήματος χρηματοδότησης, συνολικού προϋπολογισμού 184.750,50 €, περιλαμβάνεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Seatrac στο Filoxenia (σκίαστρα, τουαλέτες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages