ΟΙ ΝΕΟΙ αποστρέφονται το πολιτικό σύστημα και τον συνδικαλισμό - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΟΙ ΝΕΟΙ αποστρέφονται το πολιτικό σύστημα και τον συνδικαλισμό

ΟΙ ΝΕΟΙ αποστρέφονται το πολιτικό σύστημα και τον συνδικαλισμό

Share This
Ο «χαρακτήρας» της ελληνικής νεολαίας αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας που αναζήτησε τις θέσεις και τις απόψεις των νέων στην Ελλάδα της κρίσης και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Ελλήνων Προσκόπων. Την έρευνα πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων ALCO, πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά σε νέους ηλικίας 17-29 ετών και είχε ως στόχο να μελετήσει ποιες είναι οι προσδοκίες που έχουν σήμερα οι νέοι, σε ποιες αξίες πιστεύουν, πως θέτουν προτεραιότητες και ποια είναι η στάση τους απέναντι στους θεσμούς. 
  Παλεύουν να αντιμετωπίσουν την κρίση 
Όπως προκύπτει, οι νέοι στην Ελλάδα (17-29 ετών) βιώνουν μία διαπάλη αντικρουόμενων συναισθημάτων. Φαίνεται να προσπαθούν να ξεπεράσουν την ανασφάλεια και την απογοήτευση ώστε να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα και την αισιοδοξία. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο δείκτης προσδοκίας είναι θετικός (σε ποσοστό 54%) και το ότι τα θετικά συναισθήματα υπερισχύουν των αρνητικών (ειδικά στους νέους 15-16 και 17-20 ετών), όμως η ένταση της απογοήτευσης και των αρνητικών συναισθημάτων είναι πολύ μεγαλύτερη από την επιθυμητή, για νέους ανθρώπους. 
Μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο, η ελληνική νεολαία εξακολουθεί να διατηρεί τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Τόσο σε επίπεδο αξιών (όπου υπερέχουν αξιοπρέπεια, φιλία και αλληλεγγύη), όσο και σε επίπεδο προτεραιοτήτων (όπου προσωπική ζωή και φίλοι υπερτερούν επαγγελματικής προοπτικής και δικαιωμάτων) φαίνεται ότι πυρήνας της κοινωνικής προσέγγισης των νέων είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις, (πιθανότητα και ως αντίβαρο στην υψηλή ανασφάλεια και αβεβαιότητα), με την επαγγελματική προοπτική και την επιδίωξη της επιτυχίας να ακολουθούν με επίσης πολύ υψηλά ποσοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages