Γ. Αθανασόπουλος: “Η περιοχή μας μπαίνει σε μια νέα αναπτυξιακή φάση την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Γ. Αθανασόπουλος: “Η περιοχή μας μπαίνει σε μια νέα αναπτυξιακή φάση την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα”

Γ. Αθανασόπουλος: “Η περιοχή μας μπαίνει σε μια νέα αναπτυξιακή φάση την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα”

Share This
Για την πορεία των μεγάλων αναπτυξιακών έργων του Δήμου Μεσσήνης ενημέρωσε ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος την Τετάρτη το βράδυ τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Απευθυνόμενος στο Σώμα ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε: «Η υπόσχεση του πρωθυπουργού για κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα- Μεσσήνη-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη και η ένταξη από τον Περιφερειάρχη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου του δρόμου Μεσσήνη-Λάμπαινα σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις από τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο για κολοσσιαία τουριστική επένδυση στο Ριζόμυλο δημιουργούν νέα αναπτυξιακά δεδομένα στον Δήμο Μεσσήνης. Η περιοχή μας μπαίνει σε μια νέα αναπτυξιακή φάση την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία, υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά με συνεχείς επαφές και συναντήσεις είμαστε παρόντες σε όσα δρομολογούνται προκειμένου η πόλη της Μεσσήνης και η ευρύτερη περιοχή να βγουν πολλαπλώς ωφελημένες. Το ζήτημα της χάραξης του δρόμου Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος δεν είναι καινούργιο. Μας έχει απασχολήσει πολλές φορές και έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι επιθυμούμε έναν δρόμο ο οποίος θα διασυνδέει τις παράλιες περιοχές του δήμου και θα καθιστά προορισμό τη Μεσσήνη. Δε θέλουμε έναν δρόμο ο οποίος θα αποκλείει τη Μεσσήνη από τη θάλασσα αλλά που θα αναδεικνύει το τεράστιο παραλιακό μέτωπο του δήμου μας. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κρυπτόμενη παρέβλεψε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δημιούργησε τετελεσμένα σε σχέση με τη χάραξη του δρόμου, χωρίς να εξασφαλίσει την ομαλή διασύνδεση της περιοχής με το παραλιακό μέτωπο. Εμείς από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε την ευθύνη δίνουμε αγώνα, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργούν τα τετελεσμένα και η απραξία της προηγούμενης περιόδου, προκειμένου να αποτρέψουμε τον ιδιότυπο συγκοινωνιακό αποκλεισμό της Μεσσήνης και της ευρύτερης περιοχής. Όπως όλοι γνωρίζουν, η μελέτη χωροθέτησης του δρόμου που έχει συνταχθεί από το «Μορέα» και παρέμενε κρυμμένη όλο το προηγούμενο διάστημα, έφτασε στον Δήμο μετά τις δημοτικές εκλογές. Με βάση αυτή τη μελέτη, ο δρόμος έχει δημοπρατηθεί και θα κληθούμε ως Δημοτικό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσουμε για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Μελετούμε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες και τεχνικούς συμβούλους τα στοιχεία της μελέτης, έχουμε καταγράψει μια σειρά από αρνητικούς παράγοντες και είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε με τεκμηριωμένο τρόπο τη διαφωνία και τις αντιρρήσεις μας σε κάποια σημεία. Δεν πρόκειται να οδηγήσουμε την περιοχή στην οικονομική απομόνωση υποστηρίζοντας οπισθοδρομικές θέσεις και ανέφικτες προτάσεις, Αντίθετα θα επιβάλλουμε λύσεις που θα δίνουν διεξόδους και αναπτυξιακές προοπτικές. Το επόμενο διάστημα είναι πολύ κρίσιμο για την περιοχή μας. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα χρειάζεται να δούμε τις ευκαιρίες και να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους. Εμείς ως Δημοτική Αρχή,θα διεκδικήσουμε την ένταξη του δρόμου «Λάμπαινα-Αρχαία Μεσσήνη», νέα τμήματα στον άξονα Ριζόμυλος-Κορώνη μέρος του οποίου υλοποιείται (Τζάνε-Καλαμάκι) καθώς και την παράκαμψη Νεοχωρίου και την παράκαμψη Δάρα που βελτιώνουν την πρόσβαση στην ενδοχώρα. Όλα αυτά ανήκουν στον συνολικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής που στοχεύει στην ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου με έργα υποδομής που θα εξασφαλίσουν ασφαλείς μετακινήσεις, προσέλκυση επισκεπτών και ανάδειξη των επενδυτικών προοπτικών που θα συμβάλλουν στην αύξηση των θέσεων εργασίας και θα κινήσουν το ευρύτερο ενδιαφέρον για τον τόπο μας. Ο Δήμος Μεσσήνης έχει ευκαιρία να αναπτυχθεί τουριστικά αξιοποιώντας την ιστορία, τον πολιτισμό και την φυσική ομορφιά του παραλιακού του μετώπου. Ο δρόμος της ανάπτυξης βρίσκεται στην ομαλή χωροταξική και συγκοινωνιακή διασύνδεση του παραλιακού μετώπου με την ενδοχώρα. Αυτό θα διεκδικήσουμε σε όλα τα μέτωπα τοπικά, περιφερειακά και κεντρικά και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Βλέπουμε τα μεγάλα, στοχεύουμε στα σπουδαία, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages