Συντονιστικό στο Δήμο Μεσσήνης για τα αντιπλημμυρικά φαινόμενα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συντονιστικό στο Δήμο Μεσσήνης για τα αντιπλημμυρικά φαινόμενα

Συντονιστικό στο Δήμο Μεσσήνης για τα αντιπλημμυρικά φαινόμενα

Share This
Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων των αρμοδίων υπηρεσιών και των κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε το επικαιροποιημένο μνημόνιο ενεργειών και δράσεων του «Γενικού Σχεδίου αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων-παγετού περιόδου 2019 -2020». Ακολούθως, δόθηκε ο λόγος στις Υπηρεσίες που εμπλέκονται καθώς και στα μέλη του Σ.Τ.Ο. να προσδιορίσουν τις δράσεις που έχουν δρομολογήσει για να υλοποιηθούν από τον φορέα τους καθώς και τους αντίστοιχους πόρους που διαθέτουν. Ο δήμαρχος Μεσσήνης και πρόεδρος του Σ.Τ.Ο. Γιώργος Αθανασόπουλος, καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη συνεδρίαση. Επισήμανε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η πρόληψη για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, ο προγραμματισμός δράσεων και η συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τους εκπροσώπους των κοινοτήτων και τους πολίτες. Ιδιαίτερη βαρύτητα από πλευράς του Δήμου δόθηκε στον έλεγχο και τη συντήρηση του δικτύου όμβριων υδάτων, στον έλεγχο και τη συντήρηση του αντιπλημμυρικών έργων, στον έλεγχο και τη συντήρηση εγγειοβελτιωτικών έργων και τον προγραμματισμό και εκτέλεση νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, στην συντήρηση εξοπλισμού και μέσων καθώς και στην ενημέρωση των πολιτών για τη λήψη μέτρων πρόληψης και αυτοπροστασίας. 
 Παρόντες στη σύσκεψη ήταν: ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Τζαβάρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας κ. Δημήτριος Γεωργανάς, ο κ. Ηλίας Σακκάς από την 120 ΠΕΑ, ο κ. Γεώργιος Χαραλαμπάκης Διοικητής του Α.Τ. Μεσσήνης, ο κ. Νικόλαος Αντωνόπουλος διοικητής του Α.Τ. Οιχαλίας, o κ. Βασίλειος Ρούτσης από την Δημοτική Αστυνομία Μεσσήνης, η αν. Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεσσήνης κα. Γεωργία Καραστάθη, ο Δασάρχης Καλαμάτας κ. Σπυρίδων Κατσίποδας, ο κ. Βασίλειος Κυριακόπουλος από το Δασαρχείο Καλαμάτας, ο κ. Νικόλαος Τερζής από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, ο κ. Κωνσταντίνος Κόντος Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, ο κ. Δημήτριος Μπούζας από την ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας, ο κ. Σταμάτιος Φριτζίλας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, η κα. Κυριακή Αρχοντάκη και ο κ. Ανδρέας Κρασσακόπουλος από τον ΓΟΕΒ Παμίσου, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΜ κ. Δημήτριος Λεμπέσης, o κ. Χρήστος Καπετανάκης από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεταλιδίου, ο εθελοντής κ. Χαράλαμπος Ρότσος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος (αρμόδιος Πολιτικής Προστασίας), κ. Αναστάσιος Παπαγεωργίου, κ. Δημήτριος Γαλιάτσος, ο κ. Χαράλαμπος Μακρής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Μεσσήνης κ. Νικόλαος Φύκιρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του ΣΤΟ κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μεσσήνης, Σπιταλίου, Αμφιθέας, Κλήματος, Ανδρούσας, Μάνεση, Μαθίας, Αρχαίας Μεσσήνης, Δάρα, Μαγγανιακού, Βλάσση, Ανάληψης, Χράνων, Πιπερίτσας, Χαραυγής, Λογγά, Νέας Κορώνης, Πελεκανάδας, Αριστομένη, Αριστοδήμειου, Καρτερολίου, Βαλύρας, Κουρτακίου, Βούταινας, Πουλιτσίου, Κουτίφαρη, Πανιπερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages