Η πορεία δράσης ως προς το ΠΕΠ Πελοποννήσου - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Η πορεία δράσης ως προς το ΠΕΠ Πελοποννήσου

Η πορεία δράσης ως προς το ΠΕΠ Πελοποννήσου

Share This
Ευρεία σύσκεψη σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου συγκάλεσε στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.
Στην εν λόγω σύσκεψη, με τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και το σύνολο των τεχνικών συμβούλων, εξετάστηκε η μέχρι τώρα πορεία του ΠΕΠ η οποία -όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης- κρίθηκε ότι είναι μέτρια και αναζητήθηκαν λύσεις ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες (και των πληρωμών) προκειμένου να αυξηθεί η απορροφητικότητα, που τώρα βρίσκεται περίπου στο 30%.
Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκε να μην δοθούν πλέον άλλες παρατάσεις στις προσκλήσεις που ήδη “τρέχουν”, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι μία από τις βασικές αιτίες των καθυστερήσεων στο ΠΕΠ είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών.
Διαπιστώθηκε εξ άλλου ότι η Περιφέρεια είναι έτοιμη μελετητικά για να εντάξει, το ερχόμενο φθινόπωρο, τα μεγάλα έργα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται, η επαναλειτουργία του τρένου (15 εκ. ευρώ), το φυσικό αέριο (μόνο για τη ΔΕΔΑ, 20 εκ. ευρώ), κι ακόμα οι δρόμοι Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, παράκαμψη Κάμπου και Σταυροπηγίου, Σπάρτη – Γύθειο, παράκαμψη Βλαχιώτη, παράκαμψη Λαγκαδίων, σύνδεση Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο “Μορέας”, καθώς επίσης και το έργο της σημαντικής παρέμβασης στην περιοχή του Ισθμού.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τέλος, θα ξεκινήσει και η συζήτηση για τις τρεις ΟΧΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη, της Μάνης, του Ταϋγέτου και της Κορινθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages