Καπέλιος : «Δεν άφησα τη Μάνη και τα Κύθηρα να καούν – Κάνω μήνυση στον Ματθαιόπουλο» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καπέλιος : «Δεν άφησα τη Μάνη και τα Κύθηρα να καούν – Κάνω μήνυση στον Ματθαιόπουλο»

Καπέλιος : «Δεν άφησα τη Μάνη και τα Κύθηρα να καούν – Κάνω μήνυση στον Ματθαιόπουλο»

Share This
Σε καταγγελίες, ότι το νησί αφέθηκε να καεί προκειμένου να γίνουν «ξεκαθαρίσματα» στην Πυροσβεστική, προχώρησε ο δήμαρχος Κυθήρων σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open .
Ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Καρχαλάκης προχώρησε σε βαρύτατες καταγγελίες για τον ρόλο του τότε αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου ο οποίος άφησε χωρίς εναέρια μέσα τις φωτιές σε Μάνη και Κύθηρα, επιβεβαιώνοντας τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη φωτιά τον Αύγουστο του 2017 στο νησί και τονίζοντας πως αφέθηκε να καεί προκειμένου να γίνουν εσωτερικά «ξεκαθαρίσματα» στην Πυροσβεστική.
Στο ηχητικό ντοκουμέντο για τη φωτιά στο Μάτι και την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία με τους 102 νεκρούς του 2018 ακούγεται ο κ. Ματθαιόπουλος να εξηγεί με το παράδειγμα των Κυθήρων γιατί οι απειλές του προς τον κ. Λιότσιο έχουν βάση. «Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο (σ.σ. αρχηγό της Πυροσβεστικής)-Βασιλειάδη (σ.σ. υπαρχηγό της Πυροσβεστικής). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη, τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στις εισαγγελίες του Γυθείου και του Πειραιά» ακούγεται να λέει ο κ. Ματθαιόπουλος.
Αρχικά ο κ. Χαρχαλάκης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 υπενθύμισε ότι το 2017 «συνεχώς ζητούσα εναέρια μέσα και η απάντηση ήταν μια επίθεση από τον πιο άχρηστο υπουργό της μεταπολίτευσης, Νίκο Τόσκα». «Εγώ έλεγα ότι χωρίς εναέρια μέσα οι επίγειες δυνάμεις είναι με δεμένα χέρια. Τα εναέρια ερχόντουσαν, έκαναν δύο ρίψεις και πήγαιναν για ανεφοδιασμό στην Ανδραβίδα. Εγώ τότε δέχθηκε επίθεση από τον Τόσκα ότι ο δήμαρχος παίζει το παιχνίδι της ΝΔ επειδή ζητά περισσότερα από τα αεροσκάφη που υπάρχουν» συνέχισε ο δήμαρχος Κυθήρων.
Ο κ. Χαρχαλάκης παρουσίασε, μάλιστα, και την «ομολογία» Βασιλειάδη, του υπαρχηγού, τότε, των επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο οποίος ήρθε στα Κύθηρα για να συντονίσει την επιχείρηση.
«Το Σάββατο εκείνο το πρωί η φωτιά είχε σβήσει. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας έχει τον ακόλουθο διάλογο με τον κ. Βασιλειάδη:
«Κύριε υπαρχηγέ, νομίζω ότι τελειώσαμε»
– Κύριε αντιδήμαρχε τώρα αρχίζουμε, με ξεβρακώσανε»
Η φωτιά είχε σβήσει αλλά είχε 10 μποφόρ και αναζωπυρώθηκε και έκαψε 25.000 στρέμματα. Εκείνο το πρωί είχαμε 35 βαθμούς και μποφόρ. Ο υπαρχηγός είχε ζητήσει να ποτίσουν τη φωτιά για να μην έχουμε αναζωπυρώσεις και αυτό δεν έγινε. Και όπως αποδεικνύεται αυτό δεν έγινε γιατί ο αρχηγός ήθελε να φάει τον υπαρχηγό. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην υποσαχάρια Αφρική» πρόσθεσε ο κ. Χαρχαλάκης.
«Έχω ήδη ενημερώσει τους νομικούς συμβούλους και θα προκαλέσει νομικό σεισμό αυτά που θα αποκαλυφθούν. Τρια χρόνια μετά δεν με έχει καλέσει ούτε ένας αστυφύλακας να δώσω μια κατάθεση. Έχω ζητήσει από την Πυροσβεστική πόρισμα δεν μου έχουν απαντήσει. Μέχρι σήμερα δεν με έχουν καλέσει για κατάθεση ούτε εμένα ούτε τον αντιδήμαρχο πολιτικής Προστασίας. Αυτό και μόνο δηλώνει πρόθεση συγκάλυψης. Με καλούν για μια φωτιά που έκαψε 150 τ.μ. να δώσω κατάθεση και για χιλιάδες στρέμματα δεν μου έχουν ζητήσει καμία κατάθεση» κατέληξε ο δήμαρχος Κυθήρων.
Καπέλιος : «Δεν άφησα τη Μάνη και τα Κύθηρα να καούν – Κάνω μήνυση στον Ματθαιόπουλο»
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το Open ΤV, ο κ. Καπελιός ισχυρίζεται ότι αυτό το κάνει σε αυτή τη φάση ο κ. Ματθαιόπουλος για να πιέσει ή να εκβιάσει ακόμη περισσότερο τον πραγματογνώμονα και για να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο επικαλέστηκε τα όσα έγιναν το 2017 στη Μάνη και στα Κύθηρα. Σύμφωνα με τα όσα λέει ο κ. Ματθαιόπουλος στον πραγματογνώμονα, τότε δεν εστάλησαν πολλά εναέρια μέσα, καθώς ήθελε να τιμωρήσει ο ένας αξιωματικός τον άλλο και στη συνέχεια της συνομιλίας ο κ. Ματθαιόπουλος λέει στον πραγματογνώμονα ότι αν δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του, μπορεί κάποια στιγμή να βρεθεί στη Σάμο, ίσως εκεί να προκύψει κάποια πυρκαγιά, να μην του στείλουν εναέρια μέσα, να καεί και ο ίδιος και το νησί, όπως είχε γίνει το 2017 με τον Καπέλιο και τον Βασιλειάδη, όπως λέει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καπέλιος μιλώντας στο Open, όχι μόνο αρνείται τα παραπάνω, αλλά ισχυρίζεται και ότι θα κινηθεί δικαστικά, αφού όπως αναφέρει υπάρχει ημερολόγιο στο συντονιστικό κέντρο για το πόσα εναέρια μέσα δόθηκαν τότε στην Πυροσβεστική για να σβήσουν οι δύο μεγάλες πυρκαγιές και μάλιστα λέει ότι ο ίδιος είχε στη διάθεσή του μόνο τρία βαρέου τύπου αεροσκάφη που μπορούσε να στείλει γιατί τα περισσότερα ενοικιάστηκαν από τον Αύγουστο και έπειτα. Ο ίδιος δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα κινηθεί νομικά σε βάρος του κ. Ματθαιόπουλου.
«Μπορούμε να το αποδείξουμε. Αν είναι δυνατόν, να βάλω εγώ κριτήριο, ολόκληρος Αρχηγός, να φέρω σε δύσκολη θέση τον υπαρχηγό και να τον αποστρατεύσω και να αφήσω τη χώρα ακάλυπτη και τις ανθρώπινες ζωές ακάλυπτες. Αυτά είναι ανυπόστατα, είναι τερατώδη», είπε χαρακτηριστικά
ΠΗΓΗ:ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages