ΟΙ δραστηριότητες των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας και το Φεβρουάριο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΟΙ δραστηριότητες των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας και το Φεβρουάριο

ΟΙ δραστηριότητες των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας και το Φεβρουάριο

Share This

 


Πολλές οι δραστηριότητες των ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας και το Φεβρουάριο μιας και η εφαρμογή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων δεν πτοεί τα μικρά ΚΔΑΠάκια και τους παιδαγωγούς τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καλαμάτας και ετοιμάζουν πολλά πράγματα και γι’ αυτό τον μήνα.

Μεταξύ άλλων τα παιδιά θα δείξουν σε όλους μας ότι η βία δεν είναι λύση και δεν βγαίνει ποτέ σε καλό. Με βιωματικές ασκήσεις και χρησιμοποιώντας το σώμα τους, τα παιδιά θα κληθούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους χρησιμοποιώντας τα χέρια τους με οποιοδήποτε τρόπο πέραν της βίας στο Project «Με τα δυο μας τα χεράκια». Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και θα προσεγγισθεί κοινωνιολογικά μέσω εικαστικών, θεατρικού παιχνιδιού, μουσικής και αφήγησης παραμυθιού. Στο τέλος του μήνα, οι δημιουργίες των παιδιών θα αποτελέσουν το υλικό για τη δημιουργία ψηφιακών αφισών, οι οποίες θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες του Δήμου Καλαμάτας και της ΦΑΡΙΣ. Οι γονείς που τα παιδιά τους θέλουν να πάρουν μέρος στο project, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον υπεύθυνο του ΚΔΑΠ τους, για να τους αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος για τη δραστηριότητα.

Με τα δυο τους χεράκια, τα μικρά ΚΔΑΠάκια, θα μπορέσουν επίσης να διαγωνιστούν  στο «Quiz Γνώσεων» για τους μικρούς επιστήμονες. Τα παιδιά μέσω υπολογιστή θα συναγωνιστούν να απαντήσουν σε quiz και το πιο σωστό και γρήγορο ΚΔΑΠάκι να κερδίζει δώρο. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 5 προκαθορισμένα quiz και απευθύνεται σε παιδιά 7 έως 12 ετών. Οι γονείς που τα παιδιά τους θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον υπεύθυνο του ΚΔΑΠ τους, για να τους αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος και ο προσωπικός κωδικός (που θα διασφαλίσει το αδιάβλητο της διαδικασίας) για τη δραστηριότητα.

Μην ξεχνάμε, όμως ότι πλησιάζει και το Καρναβάλι… και μπορεί φέτος να μην έχουμε καρναβαλική παρέλαση, αλλά το «Avatar» που θα δημιουργήσει κάθε ΚΔΑΠάκι, θα συμμετάσχει σε animation μικρού μήκους. Η χρήση ψηφιακών χαρακτήρων – avatar είναι μια λύση για την αντικατάσταση των προσωπικών φωτογραφιών για την προστασία των παιδιών μας. Οι μικροί μας φίλοι θα δημιουργήσουν τους δικούς τους ψηφιακούς χαρακτήρες με αποκριάτικη διάθεση. Τα παιδιά θα έχουν στη διάθεσή τους video tutorial για τα ακριβή βήματα και θα δημιουργηθεί ένα animation μικρού μήκους, όπου θα ενσωματωθούν οι ψηφιακοί χαρακτήρες των παιδιών, και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ.

Οι γονείς που τα παιδιά τους θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον υπεύθυνο του ΚΔΑΠ τους, για να τους αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος για τη δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages