ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Share This


Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί ο Δήμος Μεσσήνης, στον οποίο υλοποιούνται μια σειρά από έργα.

Ξεχωριστά όσα επίκεινται στο Μουσείο Τάκης Κατσουλίδης και φυσικά το έργο της ανάπλασης τους Ιστορικού Κέντρου.

Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζονται από σήμερα οι εργασίες ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της Μεσσήνης στην οδό Καρατζά, επί της οποίας βρίσκεται το Μουσείο «Τάκη Κατσουλίδη».

Η εκτέλεση του έργου είχε σταματήσει από τον Φεβρουάριο του 2019 λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Η Δημοτική Αρχή ξεπέρασε τις δυσκολίες που είχαν επιφέρει στασιμότητα και σήμερα ξεκίνησε το τελικό στάδιο της ανάπλασης με το οποίο θα ολοκληρωθεί το έργο.

Προβλέπεται ανάπλαση της οδού Καρατζά, τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού σε όλη την έκταση της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου και βελτιώσεις σε ενώσεις παρεμβάσεων με τον δρόμο. Εκτιμάται ότι σε διάστημα δύο μηνών περίπου θα περατωθούν οι εργασίες και θα δοθεί προς χρήση στο κοινό ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό έργο.

 

Σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα η ανακαίνιση του παλαιού Δημαρχείου της Μεσσήνης όπου στεγάζεται το Μουσείο «Τάκη Κατσουλίδη»

Εντάχθηκε σήμερα σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με το ποσό του 1.020.308,58 ευρώ η ανακαίνιση του παλαιού Δημαρχείου της πόλης της Μεσσήνης όπου στεγάζεται το Μουσείο «Τάκη Κατσουλίδη». Η πρόταση είχε υποβληθεί στις 4 Ιανουαρίου 2021.

Πρόκειται για μία σπουδαία εξέλιξη, η οποία είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για παρεμβάσεις οι οποίες θα αναβαθμίσουν και θα εκσυγχρονίσουν το παλαιό Δημαρχείο.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω κτίριο έχει να ανακαινιστεί για περισσότερο από μία 15ετία και οι επικείμενες παρεμβάσεις θα βελτιώσουν στον μέγιστο βαθμό την εικόνα, την λειτουργικότητα και την ασφάλειά του.

Προβλέπονται εκτεταμένες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του εσωτερικού του κτιρίου καθώς και εργασίες στον ακάλυπτο χώρο με επιστρώσεις, κράσπεδα κήπου, φύτευση καλωπιστικών φυτών και φωτιστικών σωμάτων για την ανάδειξη του κήπου.

Η πράξη «Δομική, ενεργειακή και λειτουργική αποκατάσταση του παλαιού Δημαρχείου του Δήμου Μεσσήνης» εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων» του Ε.Π. «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Η συνολική αναμόρφωση εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου, θα εκσυγχρονίσει και θα αναβαθμίσει τη λειτουργία του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη. Παράλληλα, θα δοθεί νέα προοπτική στην αξιοποίηση του υπαίθριου χώρου για την πραγματοποίηση πολιτιστικών δράσεων και τη φιλοξενία ενός ευρύτερου πολιτιστικού και καλλιτεχνικού προγράμματος», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages