Ξεκινά η διαδικασία για ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ξεκινά η διαδικασία για ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη

Ξεκινά η διαδικασία για ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη

Share This


 Λύση στο πρόβλημα του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου δόθηκε έπειτα από συνάντηση εργασίας που είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. Γιάννη Καρβέλη.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή μετά την τελετή παράδοσης ενός νέου ασθενοφόρου που δώρησε η Βουλή των Ελλήνων στο Υπουργείο Υγείας για τις ανάγκες του Κ.Υ. Πύλου, στη μνήμη του ιατρού της Βουλής Γιάννη Μητρόπουλου, ο Μίλτος Χρυσομάλλης ζήτησε από τον κ. Κοντοζαμάνη και τον κ. Καρβέλη την αντικατάσταση του μοναδικού ασθενοφόρου του Κ.Υ. Αγίου Νικολάου, το οποίο έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα. Και οι δύο δεσμεύτηκαν για την άμεση αντικατάστασή του με ένα από τα 20 νέα ασθενοφόρα που προμηθεύεται η 6η ΥΠΕ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020», ο διαγωνισμός των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, ο Μεσσήνιος βουλευτής ζήτησε την ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη, επανδρωμένου με ένα τουλάχιστον ασθενοφόρο και πλήρωμα διασώστη και ιατρού, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ευρύτερη περιοχή, η οποία ειδικά και τους καλοκαιρινούς μήνες δέχεται πλήθος επισκεπτών και διαθέτει κακό οδικό δίκτυο, που δυσχεραίνει την έγκαιρη πρόσβαση ασθενοφόρου είτε από την Πύλο ή την Καλαμάτα. Είναι γεγονός ότι η Κορώνη και τα γύρω χωριά είναι απομακρυσμένα, με αποτέλεσμα σε πρόσφατα περιστατικά τραυματίες να αναμένουν ασθενοφόρο μέχρι και 40 λεπτά. Ο κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε να μελετήσει με τις υπηρεσίες του Υπουργείου και το ΕΚΑΒ τα οικονομοτεχνικά δεδομένα και να επανέλθει άμεσα με συγκεκριμένα στοιχεία στην πρόταση του Μίλτου Χρυσομάλλη.

«Στα ήδη πολλά που έχουν γίνει, συνεχίζουμε να ενισχύουμε και να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες υγείας στη Μεσσηνία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Προέδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος εκπροσωπώντας όλες τις πτέρυγες της Βουλής δώρησε εις μνήμη του Μεσσήνιου ιατρού της Βουλής Γιάννη Μητρόπουλου ένα νέο ασθενοφόρο, που με υπόδειξη της 6ηςΥ.ΠΕ. θα πάει στο Κ.Υ. Πύλου. Όμοια θέλω να ευχαριστήσω τον αναπληρωτή Υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη καθώς στη συνάντηση εργασίας που είχαμε αμέσως μετά, δεσμεύτηκαν άμεσα να διαθέσουν 1 από τα 20 καινούργια ασθενοφόρα, που προμηθεύεται η 6η ΥΠΕ, για να αντικατασταθεί το ταλαιπωρημένοκαι με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα ασθενοφόρο του Κ.Υ. ΑγίουΝικολάου. Παράλληλα, ευχαριστώ τον Υπουργό για την υπόσχεσή του να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ανάλυση της πρότασής μου για ίδρυση σταθμού ΕΚΑΒ στην Κορώνη, όπου και μέχρι πρόσφατα είχαμε περιπτώσεις τραυματιών που περίμεναν 40 λεπτά έως και μια ώρα το ασθενοφόρο. Ο Υπουργός,αφού αναλύσει με τις υπηρεσίες του και το ΕΚΑΒ την πρόταση μου, θα επανέλθει σύντομα», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages