Τζάνε – Καλαμάκι απαίτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τζάνε – Καλαμάκι απαίτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος

Τζάνε – Καλαμάκι απαίτησε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος

Share This


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόταση η οποία διαμορφώθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), η Δημοτική Αρχή Μεσσήνης εκφράζει τη βούληση να κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να διασφαλίσει την υλοποίηση και αποπεράτωση του έργου παράκαμψης του Πεταλιδίου και του οδικού έργου Τζάνε-Καλαμάκι, παράλληλα βεβαίως με την προστασία και τον σεβασμό στον αρχαιολογικό χώρο που ανάγεται στην Ακρόπολη της Αρχαίας Κορώνης.

 

Την παράκαμψη του Πεταλιδίου και το οδικό έργο Τζάνε-Καλαμάκι επισκέφθηκε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Νίκο Φύκιρη, τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Στραβόλαιμο και Γιώργο Γρουσουζάκο, τον πρόεδρο της Κοινότητας Πεταλιδίου Παναγιώτη Θεριό και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου καθώς κα τον πρώην δήμαρχο Πεταλιδίου, Ηλία Κουτσοδημητρόπουλο.

«Θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει στόχευση η οποία θα επιτυγχάνει δύο σκοπούς:

α) Την ολοκλήρωση του οδικού έργου.

β) Την ανάδειξη και προστασία της Ακρόπολης της Αρχαίας Κορώνης που αποτελεί τοπικό και εθνικό πλούτο.

Η Δημοτική Αρχή θα είναι παρούσα και αρωγός στην προσπάθεια του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο είτε μέσω σήραγγας ή είτε μέσω εναλλακτικής χάραξης. Σε κάθε περίπτωση, όποια απόφαση ληφθεί κατόπιν επιστημονικής τεκμηρίωσης, θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να πάρει τον δρόμο της μελέτης – κατασκευής.

Η γρήγορη επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος, αποτελεί επιτακτική ανάγκη προκειμένου να απεγκλωβιστεί μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη περιοχή» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages