Με λαμπρότητα αλλά και γουρνοπούλα κορυφώθηκε ο εορτασμός της Αναλήψεως στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Με λαμπρότητα αλλά και γουρνοπούλα κορυφώθηκε ο εορτασμός της Αναλήψεως στην Καλαμάτα

Με λαμπρότητα αλλά και γουρνοπούλα κορυφώθηκε ο εορτασμός της Αναλήψεως στην Καλαμάτα

Share This


 Με την παρουσία πλήθους πιστών και κατά την εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου στον ομώνυμο ενοριακό ιερό ναό της Καλαμάτας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ιππώνος κ. Στεφάνου, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, συμπροσευχομένου εκ του Ιερού Βήματος του οικείου ποιμενάρχου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

TSE-2264

TSE-2268

TSE-2277

TSE-2282

TSE-2298Και φέτος οι Καλαματιανοί τίμησαν τον νόστιμο μεζέ-Διαθέσιμο καλοψημένο κρέας μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων συνοδεία παγωμένης μπύρας!

Γιορτή της Αναλήψεως σήμερα στην Καλαμάτα και αμέσως μετά το σχόλασμα της εκκλησίας που εορτάζει στην παραλιακή ζώνη, τιμήθηκε δεόντως το πατροπαράδοτο έθιμο που συνεχίζεται από την Τουρκοκρατία μέχρι και σήμερα! Σε κάθε σημείο που υπήρχε καλοψημένη γουρνοπούλα, οι μπαλντάδες να παίρνουν “φωτιά” και οι ψήστες δεν προλάβαιναν να μοιράζουν δεξιά κι αριστερά μισόκιλα, μονόκιλα φρέσκου καλοψημένου κρέατος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages