Αλ. Χαρίτσης: «Ήλθε, είδε και απήλθε ο κ. Μητσοτάκης στην Μεσσηνία…» - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Αλ. Χαρίτσης: «Ήλθε, είδε και απήλθε ο κ. Μητσοτάκης στην Μεσσηνία…»

Αλ. Χαρίτσης: «Ήλθε, είδε και απήλθε ο κ. Μητσοτάκης στην Μεσσηνία…»

Share This

 


«Η ολιγόωρη περιοδεία ρουτίνας του κ. Μητσοτάκη στην Μεσσηνία, κατά το τέλος των διακοπών του στην περιοχή μας, προξενεί μόνο απορία, αφού έλαβε χώρα χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία και καμία δέσμευση για την ανάπτυξη και το μέλλον της περιοχής μας, πείθοντας και τον πλέον δύσπιστο πολίτη για την επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ να υλοποιήσει τα μεγάλα έργα του Νομού μας που παραμένουν «βαλτωμένα» μετά από δύο ολόκληρα χρόνια κυβερνητικής θητείας της ΝΔ.» Επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση για την σημερινή περιοδεία του κ. Μητσοτάκη στην Μεσσηνία.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του κ. Χαρίτση:

Μόνο αίσθημα δικαίωσης για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προκαλέσει το γεγονός πως ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε σήμερα για πρώτη φορά, με αφορμή την επίσκεψη του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό του «Ελαιώνα» στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, ότι οι «ομάδες παραγωγών» που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον ν. 4384/2016, ως μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού κόσμου, συνιστούν ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα. Ο Α.Σ. Ελαιώνα αποτελεί πράγματι ένα πρωτοποριακό παράδειγμα αγροτικής – συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας και με το σκεπτικό αυτό, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε και χρηματοδότησε το επενδυτικό του σχέδιο το 2019.

Ως προς το πολύπαθο Φιλιατρινό Φράγμα, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και τους αγρότες του Νομού μας, αφού, με την ολοκλήρωση και λειτουργία του θα αρδεύει συνολικά 34.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αξίζει να υπενθυμίσουμε εν συντομία το ιστορικό του και στον κ. Μητσοτάκη που σταμάτησε περαστικός να το δει:

Το κυρίως έργο ολοκληρώθηκε το 2017 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπόρεσε όμως να επιτελέσει άμεσα τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάσθηκε, αφού στον αρχικό του σχεδιασμό κατά το έτος 2006, δεν είχαν προβλεφθεί (!) τα απαραίτητα δίκτυα διοχέτευσης του νερού για την άρδευση των αγροτεμαχίων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε, με άλλα λόγια, ένα έργο «κέλυφος», χωρίς την απαραίτητη υποδομή για την λειτουργικότητα του. Έτσι, λόγω των τραγικών παραλείψεων, χρειάστηκε να εκπονηθεί ειδική μελέτη και τελικά το 2019 να ενταχθεί το έργο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο ΕΣΠΑ 2014-2020. Έκτοτε όμως και μετά από δύο ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ και παρά τις δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού στις συνεχείς κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις, τίποτα δεν έχει προχωρήσει, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ παραμένει αγκιστρωμένη στο παρελθόν της και συνεχίζει την ίδια πολιτική της αδράνειας και των παραλείψεων.

Τέλος, όσον αφορά τα κρίσιμα έργα υποδομών της Μεσσηνίας(Καλαμάτα – Ριζόμυλος, Καλό Νερό – Τσακώνα, Αντιπλημμυρικά, Αεροδρόμιο) και την πρόοδο τους τα δύο αυτά χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ, ΄΄άνθρακες ο θησαυρός΄΄.

Πάλι καλά τουλάχιστον που ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να επαναλάβει τις πανηγυρικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στην Καλαμάτα, στην αρχή της θητείας του, τον Οκτώβριο του 2019, δεσμεύσεις και υποσχέσεις που βεβαίως δεν υλοποιήθηκαν ποτέ μέχρι σήμερα.

Η ολιγόωρη περιοδεία ρουτίνας του κ. Μητσοτάκη στην Μεσσηνία, κατά το τέλος των διακοπών του στην περιοχή μας, προξενεί μόνο απορία, αφού έλαβε χώρα χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία και καμία δέσμευση για την ανάπτυξη και το μέλλον της περιοχής μας, πείθοντας και τον πλέον δύσπιστο πολίτη για την επιτελική ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ να υλοποιήσει τα μεγάλα έργα του Νομού μας που παραμένουν ΄΄βαλτωμένα΄΄ μετά από δύο ολόκληρα χρόνια κυβερνητικής θητείας της ΝΔ.

Δύο χρόνια, δυστυχώς, χαμένα κι αναξιοποίητα για την Μεσσηνία και τους Μεσσήνιους πολίτες, για τον αγροτικό κόσμο, τον τουρισμό και τους επαγγελματίες του Νομού μας.

Ένα είναι βέβαιο όμως: η Μεσσηνία μας και μπορεί και αξίζει πολύ καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages