Π.Ε. Μεσσηνίας: Συνεδρίασε δια ζώσης το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Π.Ε. Μεσσηνίας: Συνεδρίασε δια ζώσης το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Π.Ε. Μεσσηνίας: Συνεδρίασε δια ζώσης το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Share This


  
Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε στο κτήριο Παπαφλέσσα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Μεσσηνίας, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2023», υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας, κ. Ανδρέα Τσουκαλά.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα της πρόληψης και της καταστολής των πυρκαγιών και ειδικότερα επισημάνθηκε η έγκυρη και έγκαιρη υλοποίηση δράσεων που αφορούν την πραγματοποίηση καθαρισμού της βλάστησης κυρίως των οικισμών που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις, την απαγόρευση ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων, τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, τον έλεγχο των υδατοδεξαμενών, τον έλεγχο του υφιστάμενου οδικού δικτύου πρόσβασης στις δασώδεις περιοχές και την ενεργή συμμετοχή των Εθελοντικών Ομάδων.

Επίσης, τονίσθηκε ο καταλυτικός ρόλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών και την ενίσχυση της επιχειρησιακής της δράσης στην περιοχή, με την στελέχωση πυροσβεστικών κλιμακίων σε σημεία που έχουν καθοριστεί.

Τέλος, υπογραμμίστηκε η σημασία της πρόληψης, της συνεργασίας και του συντονισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά έκτακτες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά την αντιπυρική περίοδο και να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή και περιουσία.

Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν με εκπροσώπους τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages