Επιβεβαιώθηκε το πρωτοσέλδιο της ΦΩΝΗ για την επίσκεψη Τατούλη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επιβεβαιώθηκε το πρωτοσέλδιο της ΦΩΝΗ για την επίσκεψη Τατούλη

Επιβεβαιώθηκε το πρωτοσέλδιο της ΦΩΝΗ για την επίσκεψη Τατούλη

Share This
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ νέα έχει να ανακοινώσει σήμερα για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, ο αιρετός περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο οποίος θα επισκεφθεί την περιφερειακή μας ενότητα και θα έχει συνεργασία με αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, καθώς επίσης θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο περιφερειάρχης με τις παρεμβάσεις του στο υπουργείο Οικονομίας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση έπεισε ότι κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ πρέπει να δημιουργηθεί ένας καινούργιος κωδικός για τη χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης περιφερειακών αεροδρομίων. Ο κωδικός αυτός θα περιέχει 10.000.000 ευρώ, τα οποία προφανώς θα προορίζονται για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για το διπλασιασμό του ποσού, σε περίπτωση που τρέξουν οι απορροφήσεις.
Σημειώνεται ότι η Μεσσηνία αναζητούσε περίπου 25.000.000 ευρώ για έργα, τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν μόνο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο είναι γνωστό ότι δεν διαθέτει «ούτε φράγκο», λόγω της οικονομικής κατάστασης του κράτους. Υπήρχε και η πρόταση για τη διεκδίκηση ένταξης κάποιων έργων του αεροδρομίου, όπως του κόμβου, στη σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου, ώστε να γίνουν από τον «Μορέα», όμως πρόκειται για επιλογή που απορρίπτεται από την περιφερειακή αρχή.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι ο αιρετός περιφερειάρχης κ. Τατούλης θα θέσει το θέμα και στην πολιτική ηγεσία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Πιθανότατα αύριο θα υπάρξει και η σχετική συνάντηση, μετά τη σύσκεψη για την Ολυμπία Οδό, με σκοπό να υποστηρίξει το σχεδιασμό της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.
Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο της Τρίπολης, ο σχεδιασμός για την λειτουργία του ως πολιτικού αεροδρομίου χαμηλού κόστους υφίσταται και προωθείται. Οι απαιτούμενες εργασίες θα γίνουν αποκλειστικά με αυτοχρηματοδότηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον, τόσο από Αρκάδες, όσο και Αργολιδείς επιχειρηματίες, που σχεδιάζουν μεγάλες τουριστικές επενδύσεις στην Αργολίδα, ανάλογης ή και μεγαλύτερης δυναμικής από την Costa Navarino.
Πάντως ο στόχος του περιφερειάρχη, από την αρχή ξεκάθαρα διακηρυγμένος είναι μια στέρεη και ρεαλιστική πρόταση για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, κάτι που θα προκύπτει και από την πρόταση της Επιτροπής (Νικολάκου, Αλευράς, Παναγιωτόπουλος), αλλά θα αποτυπωθεί και με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε ειδική, όπως από την αρχή είχε δεσμευτεί ο κ. Τατούλης, συνεδρίαση.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΑΤΟΥΛΗ
Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης θα επισκεφθεί σήμερα το Νοσοκομείο, στις 10.30 το πρωί, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή Γ. Μπέζου, θα ενημερωθεί για όλα τα θέματα που αφορούν τις δομές του. Στις 11.30 θα έχει συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη της Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά και τους περιφερειακούς συμβούλους της ενότητας Μεσσηνίας. Στις 12 το μεσημέρι θα συναντήσει τους διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας. Στις 12.30 θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της επιτροπής για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας.
Τέλος, στη μιάμιση μετά το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα «Παναγιώτης Φωτέας», στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου.
Οι πληροφορίες μας λένε ότι τον περιφερειάρχη θα συνοδεύσουν και στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ ο κ. Τατούλης θα κάνει συγκεκριμένη αναφορά στα έργα της Μεσσηνίας που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, στο σχεδιασμό της αιρετής περιφέρειας και στις προοπτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages