Εμφύλιος...Οικολογικός πόλεμος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εμφύλιος...Οικολογικός πόλεμος

Εμφύλιος...Οικολογικός πόλεμος

Share This
Με μια κίνηση εντελώς απερίσκεπτη μερικές εβδομάδες πριν τις εκλογές οι οικολόγοι Πελοποννήσου θέτουν πρόβλημα και αμφισβήτηση στον εαυτόν τους! τώρα που δημοσκοπικά δεν είναι στα καλύτερα τους αλλά παλεύουν για την είσοδο τους στη βουλή.
Τό θέμα αυτό αφήνει πολλά ερωτηματικά και όλοι ψάχνουν με αποδείξεις... τον "εχθρό" που τους οδηγεί σε αυτήν την κατάσταση καθώς πιστεύουν ότι είναι δάκτυλος... Καλαματιανού κουκουλοφόρου...
Η δήλωση του εμφυλίου:
Η διαχείριση απορριμμάτων εννέα μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Έχουν ήδη περάσει 9 μήνες από τότε που ανέλαβε η Περιφ. Αυτοδιοίκηση το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και παρατηρούμε ότι η ανακύκλωση καρκινοβατεί, οι χωματερές καίγονται και η αδράνεια των υπευθύνων είναι πλέον εγκληματική. Ως μοναδική «επιτυχία» της περιφέρειας φέρεται η ολοκλήρωση ενός διαγωνισμού που αναθέτει τα απορρίμματα σε μεγάλες εταιρείες στις οποίες μάλιστα «η αναθέτουσα αρχή δεν προκρίνει τη χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας επεξεργασίας».

Η τελευταία φράση πρακτικώς υπονοεί ότι τα ιδιωτικά συμφέροντα με τα δικά τους κριτήρια, θα αποφασίσουν τι θα γίνει με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο! Η εξέλιξη αυτή ακυρώνει την οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων που θέτει ως βασικό στόχο την πρόληψη, την μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και κυρίως την διαλογή στην πηγή, δηλ. στην ευθύνη του πολίτη να διαχωρίζει τα υλικά του στο σπίτι.
Οι επενδύσεις εντάσεως κεφαλαίου έχουν στην Ελλάδα πολλές φορές αποφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, ιδίως όταν έρχεται η ώρα χωροθέτησης μεγάλων εργοστασίων.
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις θα ήταν χρήσιμο να πληροφορηθούν οι πολίτες της Πελοποννήσου την σκοπιμότητα, την στόχευση και ασφαλώς τα ως τώρα αποτελέσματα της πανηγυρικής τοποθέτησης από τον Ιανουάριο 2012 του κ. Λ. Μπούκλη «ως υπεύθυνου της ανακύκλωσης για την ενεργοποίηση όλων των δημιουργικών μονάδων του τόπου, με ουσιαστική συμμετοχή στο σχεδιασμό της Περιφέρειας».
Ποιες πρωτοβουλίες άραγε αναλήφθηκαν από τον κ. Μπούκλη για την ενίσχυση της ανακύκλωσης;
Ποια τα ποσοστά της ανακύκλωσης μετά την ανάληψη αυτής της θέσης από τον κ. Μπούκλη;
Εμείς οι ΟΠ θεωρούμε ότι, για μια πραγματικά βιώσιμη λύση για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο δεν αρκούν τα πόστα και οι αναίτιοι πανηγυρισμοί, ούτε η ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ΣΔΙΤ, αλλά απαιτείται η ενεργός συμμετοχή των πολιτών, είτε σε αποκεντρωμένες μονάδες σε επίπεδο δήμου, είτε σε εταιρείες λαϊκής βάσης κοινωνικής οικονομίας εντάσεως εργασίας με τους εξής ιεραρχημένους στόχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages