Αντώνης Σαμαράς:"Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πάει άλλο" - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Αντώνης Σαμαράς:"Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πάει άλλο"

Αντώνης Σαμαράς:"Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πάει άλλο"

Share This
Την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει παράταση της ακυβερνησίας.
Στην ερώτηση με ποιους θα συνεργαστεί, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι χωρίς εκ των προτέρων αποκλεισμούς θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση με πολιτικό πλαίσιο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πάει άλλο, εμείς είχαμε πάρει το μήνυμα του κόσμου που είναι συνεργασία και παραμονή στο ευρώ.
Εγώ πιστεύω ότι θα γίνει κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε όρους απαγορευτικούς. Λέει π.χ. ο κ. Βενιζέλος οικουμενική κυβέρνηση. Τι θα γίνει αν τα άλλα κόμματα δεν δεχθούν; Ο κ. Τσίπρας λέει για αριστερή κυβέρνηση, αλλά οι άλλοι δεν δέχονται. Τέλος, εγώ λέω ότι ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση που την αποκαλώ κυβέρνηση σωτηρίας», σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα πρέπει να είναι και πρωθυπουργός
Για τις εξελίξεις στην ΕΕ, ανέφερε ότι οι ισχυρές χώρες της Ευρώπης, όπως η Ισπανία, είναι πέντε φορές το πρόβλημα της Ελλάδας. «Πιστεύω ότι μέσα από συμμαχίες με χώρες που έχουν προβλήματα, μέσα από φιλίες με άτομα που παίζουν ρόλο, μπορούμε να κερδίσουμε από το ότι η Ευρώπη αλλάζει και ακολουθεί μία νέα πολιτική. Δίνεται μία ευκαιρία στην Ελλάδα να πετύχει το ίδιο. Αν πάμε σε καταγγελία, η Ελλάδα θα γίνει το μαύρο πρόβατο, και κάποιοι θέλουν να γίνει αυτό, να βγει το μαύρο πρόβατο να το φάει ο λύκος για παραδειγματισμό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε σίγουρος πως οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια ουσιαστική συζήτηση για τροποποιήσεις στη δανειακή σύμβαση, τονίζοντας πως «όλοι δέχονται ότι η λύση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή» και επισήμανε: «Όταν έστειλα την επιστολή μου, μέσα εκεί έχω τη λέξη τροποποίηση. Την έχουν δεχτεί. Είναι σημαντικό. Έχει να κάνει με την πλευρά της ανάπτυξης».
Σκιαγραφόντας τις διαφορές του κόμματός του με αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ «είναι κοστολογημένο και είναι κοστολογημένο σε ευρώ, όταν άλλα προγράμματα είναι θεωρητικά κοστολογημένα σε ευρώ αλλά στην πραγματικότητα θα είναι σε δραχμές αν το κάνουν».
«Το ποσό που απαιτεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι 45 δισ. ευρώ, που θα τα βρει;» διερωτήθηκε σε άλλη αναφορά του.
Κατηγόρησε ακόμη το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει σχέδιο, ότι δεν έχει κάτι το συγκεκριμένο να προτείνει, κάνοντας λόγο για «οικονομικά για κόμικς», ενώ το μόνο νέο που βλέπει στον κ. Τσίπρα είναι η περίπτωση του κ. Αμυρά.
Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του κ. Τσίπρα, ανέφερε ότι «καλά έκανε και δεν μίλησε για plan b γιατί ο λαός δεν θέλει να τ΄ακούσει αυτά, ο λαός θέλει κοστολογημένα πράγματα». «Δεν θέλει να μιλήσει για plan b για να μην το μάθει ο αντίπαλος. Καλά, δεν θέλει να το πει για να το μάθει ο λαός;», διερωτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages