ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΔΙ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΠΑΝΤΑ... - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΔΙ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΠΑΝΤΑ...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΔΙ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΠΑΝΤΑ...

Share This
Όσοι στο εξωτερικό είχαν συνηθίσει να... βουτούν στο λάδι της Τοσκάνης και της Ούμπρια, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, καθώς το λάδι της Ιταλίας χτυπημένο από τη ξηρασία, έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα. Κάτι που σημαίνει πως αυτό που παράγεται θα φτάσει με... καπέλο στις αγορές. Η Ιταλία που είναι από τους βασικούς «αντιπάλους» μας στη μάχη της εμπορίας λαδιού διεθνώς, φέτος αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με αποτέλεσμα η La Republicca να χαρακτηρίζει το 2014 ως «Μαύρη Χρονιά για το λάδι μας». Η παραγωγή θα μειωθεί αισθητά. Το ίδιο συμβαίνει και με την Ισπανία που θεωρείται πως η φετινή παραγωγή θα φτάσει στο ήμισυ της περσινής. Άρα, κι εκεί υπάρχει πρόβλημα. Οι Los Angeles Times, στο σχετικό άρθρο τους με τίτλο «Η Ευρώπη ζει μια καταστροφή με το λάδι της» αναζητεί τρόπους για να γλυτώσει η παγκόσμια αγορά από αυτή την αύξηση των τιμών του λαδιού και τη μειωμένη παραγωγή. Το πρόβλημα ξεκινάει από τις καιρικές συνθήκες στη Μεσόγειο που ήταν απαγορευτικές για την ανάπτυξη και συλλογή των ελιών. Στην Τοσκάνη, όντως, οι διαστάσεις της καταστροφής ξεπερνούν κάθε άλλο όριο. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τόση μικρή παραγωγή λαδιού από περιοχές που στηρίζονται οικονομικά (αλλά στηρίζουν και την εθνική οικονομία) από το συγκεκριμένο προϊόν. Αν υπάρχει μια λύση σε αυτή την έλλειψη (μερική, καθώς η ζήτηση είναι σίγουρο πως θα υπερκαλύψει την προσφορά), η αμερικανική εφημερίδα προτείνει να στραφούν οι αγορές προς το ελληνικό λάδι που αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει υποστεί τις μικρότερες ζημιές, σε σχέση με τις λοιπές χώρες της Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages