ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΖΩΝΗ - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΖΩΝΗ

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΖΩΝΗ

Share This
Συμβάσεις υπέγραψαν σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Χαράλαμπος Βγενής και οι νόμιμοι εκπρόσωποι των αναδόχων, παρουσία του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα, για το κλάδεμα δένδρων στη χερσαία ζώνητου λιμένα Καλαμάτας, καθώς και για την προμήθεια και τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας στη λιμενική εγκατάσταση.Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας και επεσήμανε πως πριν το Πάσχα θα έχει φωτισθεί ο λιμενοβραχίονας («Χιλιόμετρο»). Προσέθεσε δε ότι θα γίνουν έργα περιποίησης του πρασίνου, ώστε η Παραλία, που ελκύει κατοίκους και επισκέπτες της Καλαμάτας, να είναι πάντοτε τακτοποιημένη.Ο Π. Νίκας ανέφερε ακόμη ότι προχωρεί η διαδικασία ώστε να παρέχονται νερό και ρεύμα στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, ενώ θα οργανωθεί χώρος αναψυχής νοτίως του «Πανελληνίου».Είπε, επίσης, ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τα συστήματα ασφαλείας της λιμενικής εγκατάστασης, που είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει το υδατοδρόμιο και για την προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων. Επίσης, προχωρεί η διαδικασία για την επικαιροποίηση του master plan και της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του λιμένα Καλαμάτας.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Εξειδικεύοντας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Χαράλαμπος Βγενής ανέφερε πως μέσω της εργολαβίας για την περιποίηση του πρασίνου, θα πραγματοποιηθεί διευθέτηση δένδρων της χερσαίας ζώνης λιμένος με κλάδεμα. Μειοδότης ανεδείχθη ο κ. Βορβίλας, που προσέφερε έκπτωση 45% επί μελέτης προϋπολογισμού 7.000 ευρώ. Το σύνολο των παρεμβάσεων από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα δώσει τα εξής αποτελέσματα:
  1. Πάρκο και αλσύλλιο Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου: με τη διευθέτηση δένδρων, τον ηλεκτροφωτισμό (έχει γίνει) και την αποκατάσταση των υποδομών (σιντριβάνια), θα αναδειχθούν ως χώροι αναψυχής και πραγματοποίησης εκδηλώσεων
  2. Πάρκο νότια του «Πανελληνίου»: θα αποδοθεί, μετά και τις παρεμβάσεις για ηλεκτροφωτισμό και παγκάκια, για ξεκούραση όσων περπατούν στο μόλο
  3. Περιποίηση δένδρων παιδικής χαράς κοντά στο καφενείο Γκούνη: μετά τη διευθέτηση δένδρων θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης της παιδικής χαράς, που δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών, καθώς αποτελεί την κύρια παιδική χαρά της Παραλίας.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας και ελέγχου στη λιμενική εγκατάσταση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, βάσει του κώδικα International Ship and Port Facility Security (ISPS), προϋπολογισμού 123.000 ευρώ με το ΦΠΑ, μειοδότης ανεδείχθη η ICTS Ελλάς Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας ΑΕ, έναντι 119.285,40 ευρώ με το ΦΠΑ.
Θα τοποθετηθούν φυλάκια, μπάρες φύλαξης, συστήματα ελέγχου πρόσβασης με «έξυπνη» κάρτα, 18 κάμερες επιτήρησης, συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages