Μ. Μάκαρης: «Ανεπαρκής η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Καλαμάτας» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μ. Μάκαρης: «Ανεπαρκής η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Καλαμάτας»

Μ. Μάκαρης: «Ανεπαρκής η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Καλαμάτας»

Share This
Τα πυρά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Μανώλη Μάκαρη δέχτηκε η δημοτική αρχή για την ανεπαρκή αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου Καλαμάτας που ανέδειξε η πρωινή καταιγίδα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μάκαρης σε δήλωσή του τονίζει ότι: «το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας για το 2015, που μόλις πριν 3 μέρες κατέθεσε η δημοτική αρχή, ΔΕΝ προβλέπει τα απαιτούμενα κονδύλια για έργα υποδομής όπως τα αντιπλημμυρικά έργα. Καλούμε τη δημοτική αρχή να αντιληφθεί τις ευθύνες της και να θέσει σε άμεση προτεραιότητα την αντιπλημμυρική θωράκιση. Παράλληλα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η εργολαβία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τον καθαρισμό του ποταμού Άρι.» Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του κ. Μάκαρη: «Το σημαντικό θέμα της ανεπαρκούς αντιπλημμυρικής θωράκισης του Δήμου Καλαμάτας ανέδειξε η πρωινή καταιγίδα.
Συγκεκριμένα ο δρόμος μπροστά από τα επείγοντα του νοσοκομείου Καλαμάτας πλημμύρισε και μετατράπηκε για μια ακόμα φορά σε μια τεράστια λίμνη δυσκολεύοντας την πρόσβαση στο νοσοκομείο. Παρόμοιο πρόβλημα υπήρξε και στην περιοχή της Κηπούπολης λόγω της ανυπαρξίας φρεατίων ομβρίων υδάτων στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην περιοχή της Μικρομάνης υπήρξαν σημαντικά προβλήματα στις καλλιέργειες λόγω υπερχείλισης της αποστραγγιστικής αύλακας στη Λιγδού. Πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή Ασπροχώματος και Σπερχογείας προκαλώντας ζημιές σε επιχειρήσεις και στη ΒΙ.ΠΕ. Και δυστυχώς όλα αυτά συμβαίνουν ενώ το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας για το 2015, που μόλις πριν 3 μέρες κατέθεσε η δημοτική αρχή, ΔΕΝ προβλέπει τα απαιτούμενα κονδύλια για έργα υποδομής όπως τα αντιπλημμυρικά έργα. Καλούμε τη δημοτική αρχή να αντιληφθεί τις ευθύνες της και να θέσει σε άμεση προτεραιότητα την αντιπλημμυρική θωράκιση. Παράλληλα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η εργολαβία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας για τον καθαρισμό του ποταμού Άρι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages