600.000 ΝΕΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

600.000 ΝΕΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

600.000 ΝΕΑ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Share This
Άλλο ένα «ραβασάκι» αποστέλλει σε περισσότερους από 600.000 φορολογούμενους το υπουργείο Οικονομικών μέσω
ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτή τη φορά, αποδέκτες είναι όσοι μπήκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ο λόγος για τον οποίο παραλαμβάνουν, είναι, τι άλλο η ρύθμιση των 100 δόσεων.
Περισσότεροι από 500.000 οφειλέτες, έχουν υποστεί ήδη αύξηση της δόσης τους λόγω της αναπροσαρμογής του επιτοκίου από τρεις έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Οι περισσότεροι είναι αυτοί που χρωστούν λιγότερα από 5000 ευρώ και αυτοί θα φορτωθούν έως και 250 ευρώ τον χρόνο αφού το επιτόκιο, από μηδενικό που ήταν μέχρι τώρα αναμορφώνεται στο 5%. Για τους υπόλοιπους που χρωστούν πάνω από 5000 ευρώ, το επιτόκιο αυξάνεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, επειδή τα ποσά είναι μεγάλα, η επιβάρυνση θα είναι πολύ σημαντική. Στα 10.000 ευρώ, η επιβάρυνση φτάνει στα 200 ευρώ τον χρόνο και στα 100.000 ευρώ τα 2000 ευρώ τον χρόνο.

Τι αναφέρει όμως το σημείωμα 

«Σας γνωρίζουμε ότι το ποσό της δόσης της ανωτέρω ρύθμισής σας έχει τροποποιηθεί σε εφαρμογή του νόμου 4336/2015. Παρακαλείσθε όπως ενημερωθείτε πριν από την πληρωμή για το νέο ποσό δόσης από την εφαρμογή προσωποποιημένη πληροφόρηση,. Επιλογή στοιχεία ρύθμισης Taxisnet. Σε περίπτωση που η πληρωμή γίνεται μέσω πάγιας εντολής σε τράπεζα θα πρέπει να ενημερώσετε σχετικά την τράπεζά σας».  
Αυτό είναι και το πρώτο χτύπημα στους οφειλέτες των 100 δόσεων καθώς οι αυξημένες δόσεις θα πρέπει να πληρωθούν για πρώτη φορά στο τέλος του μήνα. Από τις 15 Δεκεμβρίου, θα ενεργοποιηθεί η διάταξη για την υποχρεωτική καταβολή των τρεχουσών εισφορών που ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.
Έτσι, όλες οι υποχρεώσεις που πρέπει να εξοφληθούν έως το τέλος του έτους (κυρίως τα τέλη κυκλοφορίας, ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος νομικών προσώπων κλπ) θα πρέπει να καταβληθούν το αργότερο μέσα σε 30 ημέρες από την προθεσμία (δηλαδή μέχρι τέλος Ιανουαρίου) καθώςσε διαφορετική περίπτωση η ρύθμιση θα χαθεί αυτόματα και θα αναβιώσουν όλες οι προσαυξήσεις που διαγράφηκαν αλλά και τα πρόστιμα ενώ θα αναβιώσει ο κίνδυνος των κατασχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages