ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Share This
Το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας μετακομίζει από τα λυόμενα, όπου στεγάσθηκε μετά τους σεισμούς του 1986, στο λαμπρό νέο του κτήριο. Ο προγραμματισμός είναι ο εξής: το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και την Κυριακή 8 του μήνα θα καθαρισθεί το νέο κτήριο, την Κυριακή 8 και τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μεταφορά θρανίων και λοιπών επίπλων, παρουσία εκπαιδευτικών και τη Δευτέρα θα διενεργηθεί μερικός αποκλεισμός της οδού Χίου, προκειμένου το τμήμα που θα αποκλεισθεί να λειτουργήσει προσωρινά ως αύλειος χώρος του Σχολείου.
Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, το 8ο Δημοτικό Σχολείο θα λειτουργήσει στο νέο του κτήριο.
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΛΥΟΜΕΝΩΝ
Ορισμένα λυόμενα βαρέως τύπου, όπου στεγαζόταν έως σήμερα το Σχολείο, αποτελούν δωρεά της Ολλανδικής Κυβέρνησης και από αυτά θα αφαιρεθούν όσα υλικά είναι χρήσιμα. Τα υπόλοιπα λυόμενα, που είναι σε άριστη κατάσταση, θα διατεθούν ως εξής: 2 στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, ένα στο γήπεδο «Γεώργιος Λουκαρέας» και τρία στο 13ο Δημοτικό Σχολείο (τα δύο για το 11ο Νηπιαγωγείο).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ
PB060211 Medium
Η δωρεά της Κυβέρνησης της Ολλανδίας κάλυψε επί πολλά χρόνια τις ανάγκες πολλών εκατοντάδων παιδιών, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1986. Εν όψει της μεταστεγάσεως στο νέο κτήριο, ο Δήμαρχος απέστειλε προς τον Πρέσβη της Ολλανδίας Caspar Veldkamp επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Το Σεπτέμβριο του 1986 η πόλη μας, η Καλαμάτα, επλήγη από δύο σφoδρές σεισμικές δονήσεις με σημαντικότατες απώλειες στον οικιστικό ιστό και στις υποδομές της.
Αρωγός στην πόλη μας στάθηκε τις δύσκολες εκείνες ώρες, μεταξύ άλλων και η χώρα Σας, δωρίζοντας στην πόλη μας ένα σχολικό συγκρότημα βαρέως τύπου, στο οποίο στεγάζεται έκτοτε το 8ο Δημοτικό Σχολείο. Σύντομα το εν λόγω Σχολείο θα μεταστεγασθεί σε παραπλεύρως ανεγερθέν διδακτήριο.
Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας αυτής, να εκφράσω για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη της πόλης μας προς το Ολλανδικό κράτος, για την προσφορά του στην αποκατάστασή της.
Το ίδιο θα πράξομε και επισήμως κατά την τελετή εγκαινίων του νέου διδακτηρίου».
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ 2007 – 2013 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ
 Σημειώνεται ότι ανάδοχος της ανεγέρσεως του νέου κτηρίου είναι η εταιρεία Latern Construction Company SA, που ανεκηρύχθη μειοδότρια στο σχετικό διαγωνισμό με έκπτωση 49,31%. Κατόπιν αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας, το έργο προϋπολογισμού 4.170.000 ευρώ με το ΦΠΑ, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι» του ΕΣΠΑ. Τη μελέτη εξεπόνησαν οι Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας και το σχετικό αίτημα του Δήμου υπεβλήθη σε πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα -Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι».
ΚΤΗΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΕΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
new  1
Το νέο κτήριο είναι τριώροφο με υπόγειο, ελαφρώς υπερυψωμένο από την τελική στάθμη εδάφους κατά 50 cm περίπου, με συνολική δομήσιμη επιφάνεια 2.055,12 τετρ. μέτρα (ισόγειο + Α΄ όροφος + Β΄ όροφος).
Το ισόγειο θα περιλαμβάνει μία αίθουσα διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κέντρο του ισογείου, χώρους υγιεινής μαθητών και ΑμεΑ, γραφείο διευθυντή και δασκάλων, βοηθητικούς χώρους (γραφείο φύλακα, ιατρείο, κυλικείο και αρχείο) και έναν στεγασμένο χώρο διαλειμμάτων, συνολικής επιφάνειας 711,26 τετρ. μέτρων.
Επίσης, ο Α΄ όροφος θα περιλαμβάνει τρεις κύριες αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα αισθητικής αγωγής και μία ξένων γλωσσών, τη βιβλιοθήκη του σχολείου, άλλους βοηθητικούς χώρους και χώρους υγιεινής μαθητών, και τέλος το χώρο εστίασης μαθητών που αποτελείται από κουζίνα, αποθήκη και τραπεζαρία φαγητού, συνολικής επιφάνειας 734,56 τετρ. μέτρων.
Ομοίως, ο Β΄ όροφος θα περιλαμβάνει έξι κύριες αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα πληροφορικής και μία φυσικής – χημείας, καθώς και μία αίθουσα του συλλόγου γονέων, συνολικής επιφάνειας 608,80 τετρ. μέτρων.
Στο υπόγειο του σχολείου, επιφανείας 784,56 τετρ. μέτρων, προβλέπεται χώρος στάθμευσης εννέα συνολικά αυτοκινήτων, αποθήκες όλων των ειδών (γενική αποθήκη και αποθήκη οργάνων γυμναστικής), καθώς και όλοι οι απαιτούμενοι χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπως λεβητοστάσιο, δεξαμενή καυσίμου, μηχανοστάσιο, αντλιοστάσιο κ.λπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages