ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ..

ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ..

Share This
Την ψήφο των νεοδημοκρατών διεκδικούν οι Απόστολος Τζιτζικώστας, Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Μετά από μίπαρατεταμένη προεκλογική περίοδο, στις κάλπες προσέρχονται αύριο, Κυριακή 22 Νοεμβρίου, τα μέλη της ΝΔ για την ανάδειξη του νέου προέδρου τους.
Το ερώτημα στη ΝΔ είναι το ποσοστό της συμμετοχής που, όπως συμφωνούν και οι υποψήφιοι, είναι ένας από τους παράγοντες που πιθανόν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Πάντως, στις πρώτες εσωκομματικές εκλογές το Νοέμβριο του 2009 είχαν ψηφίσει συνολικά 781.136 άτομα περίπου ένας στους τρεις ψηφοφόρους του κόμματος σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του ίδιου έτους.
Η διαδικασία ψηφοφορίας
Οι 1.290 κάλπες έχουν στηθεί σε 883 κέντρα ώστε να μπορούν να ψηφίσουν όσοι επιθυμούν. Οι κατάλογοι με τα εκλογικά κέντρα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος ενώ και στο εξωτερικό θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του κόμματος τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, είτε εγγράφονται την ημέρα της διενέργειας της εκλογής με την καταχώρησή τους στην νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του κόμματος, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών. Όσοι λοιπόν προσέλθουν στις κάλπες, θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της χώρας ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.
Κατά την προσέλευσή τους στα κέντρα, οι ψηφοφόροι θα υπογράφουν δήλωση με τα στοιχεία τους ενώ θα επισημαίνεται πως αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, ενώ αναλαμβάνουν και την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Στα ψηφοδέλτια δεν μπαίνει σταυρός προτίμησης, ενώ για την συμμετοχή απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή σχετική βεβαίωση της αστυνομικής αρχής ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης. Όσοι συμμετάσχουν θα πρέπει να καταβάλλουν και το αντίτιμο των τριών ευρώ.
Πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί όποιος από τους τέσσερις υποψηφίους συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου και οι ψηφοφόροι που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να προσέλθουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη φορά χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής. Αν κάποιος δεν ψηφίσει στον πρώτο γύρο δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στον δεύτερο.
Η εκλογή γίνεται με άμεση μυστική καθολική ψηφοφορία των μελών με βάση τους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών όπως έχουν καταρτισθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η ψηφοφορία πραγματοποιείται σε κάθε εκλογικό τμήμα με ευθύνη της οικείας Εφορευτικής Επιτροπής.  Οι κάλπες θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, στις 7 το πρωί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages