"ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι ενάντια στην μικρομεσαία αγροτιά" - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

 "ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι ενάντια στην μικρομεσαία αγροτιά"

"ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι ενάντια στην μικρομεσαία αγροτιά"

Share This
Γραπτή δήλωση έδωσαν στην δημοσιότητα οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης, τονίζοντας ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι ενάντια στην μικρομεσαία αγροτιά. Αναλυτικά στη δήλωση αναφέρουν: "Από κοινού χθες στη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και οι άλλες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, όχι μόνο ενέκριναν τα αντιαγροτικά πεπραγμένα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την προηγούμενη τετραετία, αλλά και συμφώνησαν και υπερψήφισαν τα μέτρα φωτιά του 3ου Μνημονίου που ξεκληρίζουν τη μικρή και μεσαία αγροτιά και κτηνοτροφία. Όπως ακριβώς πριν τρεις μήνες οι ίδιες δυνάμεις στη Βουλή ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Με την κοινή τους απόφαση ενέκριναν τα πεπραγμένα της περιφέρειας στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα που:
 - Διαθέτουν εκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματίες στον κλάδο, μέσα από τα καλάθια αγροτικών προϊόντων, την αγροτοδιατροφική σύμπραξη, τις εκθέσεις ανά την υφήλιο που συμμετέχουν. - Διευκολύνουν την επιχειρηματική δράση με τα δημοπρατήρια, το σύνδεσμο εξαγωγέων Πελοποννήσου, τα κτηνοτροφικά πάρκα. - Γνωμοδοτούν θετικά για μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αδειοδοτήσεις τσιφλικιών, όπως στις Κολλίνες Αρκαδίας, ιχθυοτροφείων, π.χ. της Σελόντα, μονάδων όπως στην Μπέλμπερη, φωτοβολταϊκών, πυρηνελουργείων, κ.α. Την ίδια ώρα και ενώ είναι γαλαντόμοι στους επιχειρηματίες δεν διαθέτουν ευρώ για μέτρα ανακούφισης και αποζημιώσεις για αγροτοκτηνοτρόφους που πλήττονται από πυρκαγιές, πλημμύρες, παγετούς, ανεμοστρόβιλους, ζωονόσους, κλπ.
 Συμφώνησαν στα βασικά εργαλεία ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που είναι η φορολογία από το πρώτο ευρώ και ο διαχωρισμός των αγροτοκτηνοτρόφων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μη. Απέρριψαν μέτρα στήριξης των μικρών αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως κατώτερες εγγυημένες τιμές, περιορισμοί στις εισαγωγές προϊόντων που παράγονται ή μπορούν να παραχθούν στη χώρα, μέτρα ελέγχου των μονοπωλίων και των εμποροβιομηχάνων για τις τιμές πώλησης των αγροτοεφοδίων. Συναγωνίστηκαν σε προτάσεις και παραφιλολογίες για αντισταθμιστικά, ισοδύναμα ή παράλληλα μέτρα, σε αυτά που προβλέπει το 3ο Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages