Επίσκεψη εργασίας του Αν.Υπουργού Υγείας Π.Πολάκη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Επίσκεψη εργασίας του Αν.Υπουργού Υγείας Π.Πολάκη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Επίσκεψη εργασίας του Αν.Υπουργού Υγείας Π.Πολάκη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Share This
Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 23/5/2016 ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ.Παύλος Πολάκης. Ο Υπουργός κ.Παύλος Πολάκης ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιο Μπέζο για τα ζητήματα του Νοσοκομείου και στη συνέχεια μεταβήκανε στο χώρο του Αμφιθεάτρου όπου πραγματοποιήθηκε σεμνή εκδήλωση με κύριο θέμα την υπογραφή των ατομικών συμβάσεων με το προσωπικό του τομέα της καθαριότητας, της φύλαξης και της εστίασης.
 Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ.Παύλος Πολάκης έκανε αναφορά στην σημαντικότητα αυτής της απόφασης δίνοντας τα εύσημα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι το πρώτο Νοσοκομείο σε περιφερειακό επίπεδο που προχωρά σε αυτή την τομή. Επίσης ενημέρωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα ενισχυθεί περαιτέρω με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό μέσα από διαδικασίες που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Από την πλευρά του ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γιώργος Μπέζος τόνισε ότι η απεξάρτηση του Νοσοκομείου στο τομέα των υπηρεσιών καθαριότητας –εστίασης και φύλαξης από τα εργολαβικά ιδιωτικά συνεργεία αποτέλεσε αυτονόητη υποχρέωση της Διοίκησης. Μία απόφαση που σέβεται από τη μία και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη και από την άλλη εκφράζει τον σεβασμό στον Άνθρωπο, στον Εργαζόμενο, στον Ασθενή.
Από αυτή την απόφαση το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα έχει μία ετήσια εξοικονόμηση 250.000 € ενώ οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με το ποσό των 1.100 € μεικτές αποδοχές έκαστος Ταυτόχρονα έθεσε στον Υπουργό το αίτημα για περαιτέρω ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναγνωρίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει αισθητά βελτιωθεί στο θέμα της ιατρικής στελέχωσης. Τέλος ο Διοικητής κ.Γιώργος Μπέζος ανέφερε με πολύ καθαρό τρόπο το ζήτημα ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει πια τις προϋποθέσεις να διαδραματίσει έναν ευρύτερο υγειονομικά ρόλο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Κατέστησε σαφές ότι η Πελοπόννησος έχει πραγματικά ανάγκη από ένα τέτοιο Νοσοκομείο πιλότο-κέντρο υγειονομικής αναφοράς Στη συνέχεια ο Διοικητής του Νοσοκομείου ξενάγησε τον Υπουργό στην εγκαταστάσεις του συγκροτήματος αυτοπαραγωγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages