ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΧΟΝΤΕΣ.. - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΧΟΝΤΕΣ..

ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΚΟΦΤΗΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΕΧΟΝΤΕΣ..

Share This
Θέμα ολίγων 24ώρων είναι το πρώτο «χάδι» σε μισθούς και συντάξεις, που φέρνει όχι ο περιβόητος«κόφτης» δαπανών. Τον «κόφτη» για τον οποίο η κυβέρνηση υποστηρίζει με θέρμη ότι δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί, αλλά ο διπλός «κόφτης» από τις αλλαγές στη φορολογία και στο Ασφαλιστικό. Ειδικότερα, η μείωση του αφορολογήτου σε συνδυασμό με τις αλλαγές στην έκτακτη εισφορά φέρνουν αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης, ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα έχουν και απώλειες από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.
Με βάση τις ψηφισμένες διατάξεις, η μείωση της έκπτωσης φόρου διαφοροποιείται ανάλογα με το αν ο φορολογούμενος έχει ή δεν έχει παιδιά, ως εξής: χωρίς παιδιά: έκπτωση φόρου 1.900 ευρώ άρα έμμεσο αφορολόγητο 8.636 ευρώ με 1 παιδί: έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ άρα έμμεσο αφορολόγητο 8.863 ευρώ με 2 παιδιά: έκπτωση φόρου 2.000 ευρώ άρα έμμεσο αφορολόγητο 9.090 ευρώ με 3 παιδιά και πάνω: διατηρείται η ισχύουσα έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ άρα και το έμμεσο αφορολόγητο των 9.545 ευρώ.
Δεδομένων αυτών των αλλαγών στο αφορολόγητο, οι μεγάλοι χαμένοι ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι όσοι δεν έχουν παιδιά και μισθό μόλις πάνω από 617 ευρώ, όσοι έχουν 1 παιδί και μισθό πάνω από 633 ευρώ, καθώς και όσοι έχουν 2 παιδιά και μισθό πάνω από 649 ευρώ. Για παράδειγμα, ιδιωτικός υπάλληλος χωρίς παιδιά με 679 ευρώ/μήνα, θα υποστεί συνολική μείωση (νέα παρακράτηση + νέα ασφαλιστική εισφορά) 16,76 ευρώ/ μήνα, ιδιωτικός υπάλληλος με 1 παιδί και 1.071 ευρώ/μήνα θα έχει απώλεια 13,13 ευρώ/ μήνα, ενώ άλλος ιδιωτικός υπάλληλος με 2 παιδιά και 1.643 ευρώ/μήνα θα χάσει 18,35 ευρώ/ μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages