ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Share This
«Η ελληνική κρίση, μια κρίση χωρίς τέλος», γράφει η εφημερίδα Bild σε ολοσέλιδο άρθρο της, που επιγράφεται: «Αγαπητοί Έλληνες, έτσι δεν πρόκειται να βγει άκρη». Και η γερμανική εφημερίδα συνεχίζει: «Από σήμερα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις των υπουργών Οικονομικών της ομάδας G7 στην Σεντάι της Ιαπωνίας. Όλο και πιθανότερη γίνεται μια νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Στην Ελλάδα ωστόσο πολλές μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν». Η Bild παραθέτει ορισμένες περιπτώσεις που χαρακτηρίζουν την ελληνική κρίση: «Ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι μάλλον απογοητευτικός:
1) Ζάκυνθος: "Το νησί των τυφλών" είναι εμβληματικό για τη διαφθορά σε ένα διαλυμένο κράτος. Στις αρχές της κρίσης από τους 35.000 κατοίκους οι 700 λάμβαναν αναπηρική σύνταξη ως τυφλοί, ενώ περισσότεροι από τους μισούς δεν είχαν πρόβλημα όρασης. Η απάτη αποκαλύφθηκε το 2011 και απασχολεί έκτοτε την ελληνική δικαιοσύνη. Μέχρι σήμερα ουδείς έχει καταδικαστεί. Η διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει πέντε με δέκα χρόνια.
2) Ακριβό γάλα: Το 2010 ένα καρτέλ γάλακτος μονοπωλούσε την αγορά παρεμποδίζοντας τις εισαγωγές και κρατώντας τις τιμές ψηλά. Η τρόικα ζήτησε μια μεταρρύθμιση, η οποία ήρθε, με καθυστέρηση, τέσσερα χρόνια αργότερα. Σήμερα οι τιμές είναι χαμηλότερες. Ένα λίτρο φρέσκο γάλα κοστίζει ωστόσο στο σούπερ μάρκετ από 94 λεπτά μέχρι 1,60 ευρώ ανά λίτρο, διπλάσια τιμή από όσο στη Γερμανία. Οι λόγοι: Η μεταρρύθμιση δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα. Και ο ΦΠΑ αυξήθηκε στο 23%.
3) Στις υπηρεσίες και τα φορολογικά έσοδα επικρατεί χάος: Το 2009 οι Έλληνες χρωστούσαν στο κράτος 31 δισ. ευρώ, το 2015 80 δισ. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δηλώνει ότι το πρόβλημα είναι "η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και η διαφθορά". Στις φορολογικές υπηρεσίες υπάρχει "έλλειψη υπολογιστών και λογισμικών", το κράτος χάνει κάθε χρόνο "15 με 20 δισ. ευρώ". Την ίδια στιγμή περίπου 2.000 Έλληνες, των οποίων τα ονόματα είναι γνωστά, διαθέτουν λογαριασμούς με πολλά δισ. ευρώ στην HSBC Ελβετίας. Από το 2012 η Δικαιοσύνη έχει εξετάσει μόλις 150 περιπτώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages