ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ..ΠΕΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ..ΠΕΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ!

ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ..ΠΕΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ!

Share This
Νέες προμήθειες από το επισιτιστικό 
πρόγραμμα για 7.000 άτομα την άλλη Δευτέρα
Κρέας, όσπρια και άλλα είδη υλικής συνδρομής θα φτάσουν στη Μεσσηνία στις 9 Οκτωβρίου και θα ξεκινήσει από τους Δήμους η διάθεσή τους στους περίπου 7.000 ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος, όπως ανακοίνωσε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη.
Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD).
Η διάθεση από το Δήμο Καλαμάτας θα γίνει, όπως έχει ανακοινωθεί, από το χώρο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, όπου βρίσκονται οι αποθηκευτικοί χώροι (ψυγεία κ.λπ.) που έχει μισθώσει η Περιφερειακή Ενότητα για την ασφαλή φύλαξη των προϊόντων. Ο δε χρόνος και ο τόπος διάθεσης για τις υπόλοιπες περιοχές θα ανακοινωθούν από τους Δήμους που έχουν την ευθύνη διανομής.
Ωφελούμενοι
Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους υποστηρίζει εθνικά προγράμματα μέσω των οποίων διανέμονται στους απόρους τρόφιμα και είδη βασικής υλικής συνδρομής. Στηρίζει, επίσης, συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των απόρων.
Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας είναι επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Μεσσηνίας και πέρυσι παρέλαβε κεντρικές προμήθειες από το υπουργείο Εργασίας και διένειμε τρόφιμα και είδη βασικής υλικής συνδρομής στους ωφελούμενους του προγράμματος, με την συνδρομή των Δήμων, που είναι οι εταίροι.
Για το 2017 διενεργήθηκε ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, για την προμήθεια τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής ύψους 1.667.533,10 ευρώ με ΦΠΑ. Αυτός ο διαγωνισμός, όπως είπε η κα Αλειφέρη, βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα λυθούν κάποια διαδικαστικά ζητήματα, ώστε και αυτές οι προμήθειες να διατεθούν.
Ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ είναι οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος  Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και μέχρι σήμερα στη Μεσσηνία είναι 6.913 άτομα.
Νέα παραλαβή
Σε συνέντευξη Τύπου χθες η κα Αλειφέρη επισήμανε ότι τα ωφελούμενα άτομα βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας και γι’ αυτό η προκήρυξη αφορά βασικά είδη διατροφής, είδη οικιακού καθαρισμού και ατομικής υγιεινής, με σκοπό την εξασφάλιση της υγείας τους αλλά και τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας.
Ανακοίνωσε δε την παραλαβή τροφίμων και ειδών τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, ενώ πρόσθεσε ότι ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Μεσσηνίας παραλήφθηκαν και περίπου 45 τόνοι μήλων, μέσω του προγράμματος αποσυρόμενων φρούτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία μοιράστηκαν με τη συνδρομή του Συλλόγου Τριτέκνων και Πολυτέκνων.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι, εκτός από τη διανομή των προϊόντων, θα ξεκινήσουν σύντομα τα συνοδευτικά μέτρα, τα οποία αφορούν στη συμβουλευτική υποστήριξη των  ωφελούμενων του προγράμματος μέσω ψυχοκοινωνικής στήριξης και ενδυνάμωσης, διατροφικών συμβουλών, υπηρεσιών κοινωνικοποίησης παιδιών κ.ά., με στόχο την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού.
«Το ότι έχουμε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη αυτής της βοήθειας, μας στεναχωρεί ως κοινωνία και ως αυτοδιοίκηση. Παρότι ευχόμαστε να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει όλες τις δομές και συνεργάζεται με φορείς για να μπορεί να βοηθάει αυτές τις περιπτώσεις συμπολιτών μας.
Θέλω, επίσης, να ξεκαθαρίσω ότι η βάση δεδομένων είναι πολύ διαφανής και δεν έχει καμία διαβλητότητα στο ποιοι δικαιούνται αυτή τη συνδρομή και πού αυτή φτάνει μέσα από αυτό το δίκτυο. Θέλω να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας ότι προσπαθούμε να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση, προκειμένου έγκαιρα και με όλες τις διαδικασίες ασφαλείας και υγιεινής να φτάνουν αυτά τα τρόφιμα στους δικαιούχους. Υπάρχει ένα εξειδικευμένο λογισμικό σύστημα, το οποίο κάθε φορά επιβεβαιώνει το ποιοί λαμβάνουν αυτή τη συνδρομή και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για κανέναν από αυτούς που τη δικαιούνται», τόνισε η κα Αλειφέρη.
Της Βίκυς Βετουλάκη στο Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages