Μεσσηνίας για Πιπερίτσα: “Η ψυχραιμία και η ανεκτικότητα πρέπει να επικρατήσει για το καλό όλων μας” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεσσηνίας για Πιπερίτσα: “Η ψυχραιμία και η ανεκτικότητα πρέπει να επικρατήσει για το καλό όλων μας”

Μεσσηνίας για Πιπερίτσα: “Η ψυχραιμία και η ανεκτικότητα πρέπει να επικρατήσει για το καλό όλων μας”

Share This


 Σε παρέμβασή του, για το περιστατικό στην Πιπερίτσα και τον θάνατο του 18χρονου Ρομά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος αναφέρει:

“Με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση η οποία έχει δημιουρ­γηθεί στο Νομό μας, από την απώλεια του νεαρού ρομά στο χωριό Πιπερίτσα της Μεσσηνίας, ο Σεβ. Μητροπο­λίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσό­στο­­μος εκφράζει την πατρική του συμπάθεια στην οικογένεια του εκλιπόντος και δέεται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Συνάμα, παρακαλεί θερμά όπως επικρατήσει πνεύμα ψυ­χραι­μίας, σύνεσης και ενότητας, γιατί κανένα πρόβλημα δεν αντιμετω­πί­­ζεται ούτε επιλύεται με κινήσεις διάσπασης και αναστάτωσης.

Κανένας με τέτοιου είδους ενέργειες και κινητοποιήσεις,  δεν τιμά την μνήμη του θανόντα, ούτε αυτές αποτελούν τρόπους επί­λυ­σης των διαφορών και των θεμάτων. Μόνο η τήρηση και η επι­κρά­τη­­ση της δικαιοσύνης, την οποίαν πρέπει όλοι να εμπιστευόμαστε μπορεί να δώσει την δικαίωση.

Πνεύμα διχοστασίας και διχασμού ή αντιπαλότητας δεν είναι στοιχεία μιας υγιούς κοινωνίας. Αντίθετα η επικράτηση του πνεύ­ματος της ειρήνης και της αποχής από προκλητικές και διχαστικές ενέρ­γειες, οδηγούν στην πόλωση χωρίς όμως κανένα ουσιαστικό και θετικό αποτέλεσμα.

Η ψυχραιμία και η ανεκτικότητα πρέπει να επικρατήσει για το καλό όλων μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages