ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ της τουριστικής περιόδου για το δήμο Πύλου- Νέστορος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ της τουριστικής περιόδου  για το δήμο Πύλου- Νέστορος

ΣΤΟΙΧΗΜΑ Η ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ της τουριστικής περιόδου για το δήμο Πύλου- Νέστορος

Share This

 Το μεγάλο στοίχημα για την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Πύλου είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή. Αυτό ήταν το κύριο θέμα που τέθηκε επί τάπητος στην πρόσφατη συνεδρίασή της. Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Πύλου – Νέστορος συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και στο εξής θα συνεδριάζει αρκετά συχνά με στόχους και συγκεκριμένο πλάνο παρακολούθησής τους.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου: “Ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας ξεκίνησε λέγοντας πως στόχος είναι να μεγαλώσει η τουριστική περίοδος του Δήμου και τις περιόδους κοντά στα Χριστούγεννα, το Πάσχα και τα Ναβαρίνεια. Σημείωσε πως όλες οι εκδηλώσεις που ως τώρα έχει οργανώσει η δημοτική αρχή έχουν επιτυχία και βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Κανάκης αναφέρθηκε σε μεγάλη τουριστική έκθεση, η οποία θα γίνει σε λίγο καιρό στη Γερμανία. Σχολίασε πως τα σημεία στα οποία πρέπει κανείς να επικεντρωθεί όσον αφορά την προβολή της περιοχής είναι τα κάστρα, τα μνημεία και τα γήπεδα golf της Costa Navarino. H επιχειρηματίας Βούλα Γιαννούτσου υπογράμμισε τη σημασία του να αναδειχθεί με ασφάλεια της διαδρομής προς το Παλαιόκαστρο και να γίνει χαρτογράφηση με στόχο τη διανομή ανάλογου έντυπου οδηγού. Ακούστηκε επίσης η πρόταση δημιουργίας ενός προγράμματος επιμόρφωσης νέων εργαζομένων στους τομείς της εστίασης, η οποία έλαβε θετικά σχόλια από όλους.

Όσον αφορά το υλικό που θα “παίξει” στις μελλοντικές καμπάνιες, ο Κώστας Ρομπάκης τόνισε πως αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει τα κάστρα, το φυσικό τοπίο, τα τοπικά προϊόντα, τη θάλασσα κ.α., μέσα από σχετικό βίντεο ή εικόνες και σε ηλεκτρονική μορφή. Ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής μίλησε για το θέμα των γκολφ της Costa Navarino και για το πόσο σημαντικό είναι να “ανοίξουν” αυτά και για άλλους επισκέπτες, σε πιο προσιτές τιμές.
Εκτός από το θέμα των γκολφ και της τουριστικής έκθεσης, ως στόχοι τέθηκαν ακόμη η δημιουργία ενός τοπικού συμφώνου ποιότητας, ενός σημείου πληροφόρησης, η ανάδειξη των δυνατοτήτων που δίνει η περιοχή για άσκηση και υγιεινή διατροφή, η επέκταση του ωραρίου των ταξί και των φαρμακείων, η εκτύπωση τοπικών οδηγών.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages