Εκδρομή και δυο παραστάσεις στην Αθήνα με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εκδρομή και δυο παραστάσεις στην Αθήνα με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Εκδρομή και δυο παραστάσεις στην Αθήνα με την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Share This

 Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας διοργανώνει εκδρομή στην Αθήνα για  δυο θεατρικές παραστάσεις    την  Κυριακή  22/1/23.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αναχώρηση 7.00 το πρωί, στάσεις καθοδόν

Άφιξη στις 11.00 στο Εθνικό Θέατρο, Πανεπιστημίου

11.30 1η παράσταση «Η Χάιντι και τα βουνά» διάρκεια 2 ώρες 

14.00 Αναχώρηση για Θέατρο Νέου Κόσμου,

15.00  2η παράσταση «Οι 5 του Αιγαίου» , διάρκεια 65΄

16.30 Αναχώρηση για Καλαμάτα με στάσεις για φαγητό

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 30 ευρώ ( κόστος πούλμαν και τα εισιτήρια των παραστάσεων)

 Δηλώσεις συμμετοχής και χρήματα έως την Τρίτη 17/1/2023, 6.00-8.00 μ.μ. στην Πειραματική Σκηνή και στα τηλέφωνα 6977437279, 2721021653

Σημείωση: Να έχετε μαζί σας κολατσιό για το ταξίδι και το  ενδιάμεσο των παραστάσεων.

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

1.   ” Η Χάιντι και τα βουνά”,  ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ,  RΕΧ   ώρα 11.30

Μπορεί ένα μικρό παιδί να φέρει μια μεγάλη αλλαγή; Μπορεί ένα πλάσμα να μετασχηματίσει αποφασιστικά τους πάντες και τα πάντα γύρω του μόνο με τη δύναμη της ψυχής του;                                         Η απάντηση είναι ναι. Ένα ναι τόσο μεγάλο, τόσο ζεστό και φωτεινό όσο και το «ναι» που η ίδια η Χάιντι λέει στη ζωή. Το λέει φωνάζοντας και γελώντας και παίζοντας, το λέει στα όνειρά της και στα τραγούδια της. Πρόκειται για μια συγκινητική μουσική παράσταση που μιλά για τη φιλία, τη γενναιοδωρία, την αγάπη, τους θριάμβους και τα δώρα της ζωής.

«Μια ιστορία για παιδιά και για όσους αγαπούν τα παιδιά». Σήμερα, σχεδόν 150 χρόνια αργότερα, η Χάιντι  έχει γίνει σύμβολο της θέλησης για ζωή. Η σκηνοθέτις Ιώ Βουλγαράκη μαζί με έναν θίασο αποτελούμενο από τρεις γενιές ηθοποιών και τρεις μουσικούς επί σκηνής έρχεται να ξανα-συστήσει σε μικρούς και μεγάλους αυτήν τη συγκλονιστικά διαχρονική ιστορία σε μία σύγχρονη, συγκινητική μουσική εκδοχή από τον πολυβραβευμένο Ανδρέα Φλουράκη.

2.    «Οι 5 του Αιγαίου» ,Ομάδα Patari Project ,Θέατρο του Νέου Κόσμου, ώρα 15.00Σκηνοθεσία: Σοφία ΠάσχουΜια παράσταση-ταξίδι με οδηγό τις ιστορίες και τους μύθους που έχουν συνδεθεί με το γνωστό μας πέλαγος.

Πέντε ηθοποιοί ανεβαίνουν στην πλατφόρμα-βάρκα και σαλπάρουν για την ανοιχτή θάλασσα. Ο Μένιος ο έμπειρος θαλασσινός κανονίζει την πορεία, η Αφρούλα η διαβασμένη κρατά το ημερολόγιο, ο Λέλος ο ενθουσιώδης ψάχνει τη θάλασσα με τα κιάλια του, ο Τσίφτης ο καλλίφωνος προσέχει να είναι όλοι καλά, κι η Κομπρέσα ο σίφουνας υπνοβατεί και θέλει να εξερευνήσει το βυθό… Χαμένοι στο πέλαγος, συντονισμένοι όμως στο κουπί, πλέουν στη φουσκοθαλασσιά. Όταν ο αέρας πνέει δυνατός και το κύμα σηκώνεται, χρειάζεται σύμπνοια για να μείνει το καράβι στη σωστή πορεία του. Και φίλοι αλλά και συνεργάτες, οι πέντε τους είναι μια οικογένεια της θάλασσας.

Στην παράσταση οι περιπέτειες διαδέχονται η μία την άλλη, σαν το παιχνίδισμα που κάνει το κύμα με το μελτέμι. Πλάσματα, θεοί, ήρωες και ναύτες συναντιούνται στην ανοιχτή θάλασσα και ξετυλίγουν τις ιστορίες τους. Εκεί στα ανοιχτά ο Χρόνος είναι ασήμαντος και ο Μύθος ζωντανεύει. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα ρίξει ο αέρας και το κύμα στην πλώρη της βάρκας, ξέρεις μόνο πως μπορείς να βασιστείς στους συντρόφους σου για να ξεπεράσετε μαζί κάθε τρικυμία…Πρόσω ολοταχώς λοιπόν όλοι μας, ηθοποιοί και θεατές, ας ταξιδέψουμε κόντρα στα μποφόρ, ας γίνουμε ένα με τον αφρό κι ας βουτήξουμε στο βυθό του μύθου. Ανακαλύπτουμε ξανά τις αιώνιες, αθάνατες, θαλασσινές ιστορίες που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον μας, μέσα από την ιστορία πέντε πραγματικών θαλασσόλυκων, τόσο διαφορετικών και συγχρόνως τόσο αγαπημένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages