Διαγωνισμός για κατασκευή δρόμου και σήραγγας προς τον αρχαιολογικό χώρο Πεταλιδίου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Διαγωνισμός για κατασκευή δρόμου και σήραγγας προς τον αρχαιολογικό χώρο Πεταλιδίου

Διαγωνισμός για κατασκευή δρόμου και σήραγγας προς τον αρχαιολογικό χώρο Πεταλιδίου

Share This

 


Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του έργου “Κατασκευή υποτμήματος ΧΘ5+200 – ΧΘ 6+450 – διέλευση αρχαιολογικού χώρου Πεταλιδίου της επαρχιακής οδού Ριζόμυλος – Κορώνη, Τμήμα Γέφυρα Τζάνε – έξοδος Καλαμακίου”.

Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου: «ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ – ΚΟΡΩΝΗ, ΤΜΗΜΑ ΓΕΦΥΡΑ ΤΖΑΝΕ-ΕΞΟΔΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ (Χ.Θ. 5+200-Χ.Θ. 10+160» με κατασκευή σήραγγας για τη διέλευση από τον αρχαιολογικό χώρο Πεταλιδίου. Το έργο χωροθετείται στη Νοτιοδυτική Ελλάδα. Διοικητικά υπάγεται στο Δήμο Μεσσήνης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στα 10,48 εκατ. ευρώ (αξία με ΦΠΑ 12,7 εκατ.) και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 16/05/2023 και η αποσφράγιση θα πραγματοποιηθεί στις 18/05/2023. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η σύμβαση θα έχει διάρκεια 12 μήνες.

Συνοπτικά τα έργα που θα κατασκευαστούν στα πλαίσια της εργολαβίας είναι τα παρακάτω:
1. Κατασκευή αρτηρίας δίιχνης διατομής με πλάτος οδού 7,5μ, με ενιαίο οδόστρωμα και μήκος περίπου 1,05χλμ. Σε όλο το μήκος της αρτηρίας τα έργα αφορούν σε εργασίας πλήρους κατασκευής με εξαίρεση τμήμα μήκους περίπου 330μ όπου προβλέπεται ανακατασκευή της οδού.
2. Κατασκευή ενός (1) ισόπεδου κυκλικού κόμβου.
3. Αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου με κατασκευή παράπλευρων και εγκάρσιων οδών μήκους περίπου 850μ.
4. Κατασκευή σήραγγας μήκους 265,66μ και Cut & Cover μήκους 48,40μ
5. Κατασκευή έργων αποχέτευσης – αποστράγγισης αρτηρίας, παράπλευρου & εγκάρσιου δικτύου και κόμβου.
6. Εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στον ισόπεδο κόμβο και στα υπόγεια έργα (σήραξξα και Cut & Cover)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages