Κλοπές και διαρρήξις σε οχήματα τουριστών καταγγέλουν στην Αρχαία Μεσσήνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κλοπές και διαρρήξις σε οχήματα τουριστών καταγγέλουν στην Αρχαία Μεσσήνη

Κλοπές και διαρρήξις σε οχήματα τουριστών καταγγέλουν στην Αρχαία Μεσσήνη

Share This

 


Τουρίστες στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης είχε βάλει στο μάτι ένας 30χρονος από την περιοχή της Μεσσήνης.

Την Τρίτη, λοιπόν, ο 30χρονος έσπασε παράθυρο αυτοκινήτου Γερμανού τουρίστα που ήταν σταθμευμένο στον αρχαιολογικό χώρο και αφαίρεσε μια τσάντα με είδη ρουχισμού και προσωπικά αντικείμενα, ενώ μετά διέρρηξε και την κατοικία που είχε νοικιάσει.

Τα περιστατικά από το συγκεκριμένο δράστη είναι επαναλαμβανόμενα και την έντονη ανησυχία του για αυτά εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής.

Κλοπές
Ο 30χρονος διέρρηξε αρχικά το αυτοκίνητο των Γερμανών τουριστών, απ’ όπου  πήρε την τσάντα και στη συνέχεια διέρρηξε παράθυρο ενοικιαζόμενης οικίας στην περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης και άρχισε να ερευνά τους χώρους, όμως έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή.

Για τα περιστατικά ενημερώθηκε η Αστυνομία και αστυνομικοί του Τμήματος Οιχαλίας το ίδιο βράδυ τον εντόπισαν στη Μεσσήνη και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα πράγματα του Γερμανού τουρίστα που είχε κλέψει από το αυτοκίνητό του και του αποδόθηκαν.

Επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης εξιχνιάσθηκε κλοπή που είχε γίνει σε αυτοκίνητο στη Μεσσήνη το βράδυ 27 προς 28 Απριλίου.

Ο δράστης είχε προσεγγίσει όχημα σε μη φυλασσόμενο πάρκινγκ και από το εσωτερικό αγροτικού αυτοκινήτου αφαίρεσε ένα κυνηγετικό όπλο κι ένα πλαστικό βαλιτσάκι με διάφορα εργαλεία χειρός.

Από την αστυνομική έρευνα αποδείχτηκε ότι δράστες της κλοπής είναι δύο Ρομά, 20 και 18 ετών, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ανησυχία
Με αφορμή τα περιστατικά στον αρχαιολογικό χώρο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Αρχαίας Μεσσήνης εξέδωσε χθες ανακοίνωση εκφράζοντας την ανησυχία του για το πόσο ασφαλής είναι.

Αναφέρει στην ανακοίνωση: «Εδώ και καιρό το χωριό μας αποτελεί έρμαιο των κακόβουλων πράξεων ενός συγκεκριμένου προσώπου, με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, το οποίο δρα ανενόχλητο και μένει ατιμώρητο!

Χθες για ακόμα μια φορά έσπασε αυτοκίνητο τουριστών στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου και τους απέσπασε μια τσάντα με φάρμακα τα οποία είχαν ανάγκη. Και φυσικά, δε σταμάτησε εκεί, αλλά όταν αυτοί πάρκαραν σε πάρκινγκ καταλύματος στο οποίο διέμεναν, αυτός τους ακολούθησε και διέρρηξε ξανά το αυτοκίνητο, προσπαθώντας να διαρρήξει και το κατάλυμα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μια γυναίκα 95 χρόνων έμεινε έξω από το σπίτι της τη νύχτα, καθώς ο δράστης το διέρρηξε και την κλείδωσε έξω από αυτό.

Πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι αδιανόητο που στην κοινότητα της Αρχαίας Μεσσήνης δεν παρέχεται απολύτως καμία ασφάλεια.

Ζητάμε η δικαιοσύνη και οι Αρχές του τόπου να λάβουν το ζήτημα σοβαρά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς η παραβίαση αυτοκινήτων και οι διαρρήξεις σπιτιών στην Αρχαία Μεσσήνη αποτελούν συχνό φαινόμενο και υπάρχει συνεχής δυσφήμηση της περιοχής.

Ευχαριστούμε πολύ το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά που ανταποκρίθηκε αμέσως, συνέλαβε το δράστη και επέστρεψε τα κλοπιμαία!».

tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages