ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ το θέμα της εξόδου στον αυτοκινητόδρομο στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ το θέμα της εξόδου στον αυτοκινητόδρομο στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ το θέμα της εξόδου στον αυτοκινητόδρομο στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά

Share This
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ Κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
 Κατά την κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Τρίπολης-Καλαμάτας, δεν προβλέφθηκε η λειτουργία εξόδου, στο ύψος της βιομηχανικής ζώνης του Μελιγαλά, του Δήμου Οιχαλίας, με αποτέλεσμα, μια μεγάλη περιοχή του Μελιγαλά και του Δήμου Μεσσήνης, να μην εξυπηρετούνται, αφού η μια έξοδος, είναι στα όρια Μεσσηνίας και Αρκαδίας και μάλιστα με πινακίδες, που αναγράφουν «προς Πύργο-Πάτρα» και η άλλη έξοδος να είναι στα Αρφαρά.
Σε κάθε περίπτωση και οι δυο έξοδοι, απέχουν χιλιόμετρα από τον Μελιγαλά, και κυρίως από την 7η επαρχιακή οδό Μεσσήνης-Μελιγαλά.
Η μη ύπαρξη εξόδου στην βιομηχανική ζώνη Μελιγαλά, στο σταυροδρόμι προς Κατσαρού, δημιουργεί πρόβλημα και στην πρόσβαση προς τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσσήνης.
Οι Δήμοι Οιχαλίας και Μεσσήνης ζητούν την κατασκευή εξόδου στη βιομηχανική ζώνη Μελιγαλά, και μάλιστα ο Δήμος Οιχαλίας, έχει αποστείλει και σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο.
Επειδή, η διάνοιξη εξόδου, θα διευκολύνει την πρόσβαση δυο Δήμων του Νομού μας, προς τον αυτοκινητόδρομο.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Θα αποφασίσει, την διάνοιξη εξόδου, στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης-Καλαμάτας, στο σημείο της βιομηχανικής ζώνης Μελιγαλά, και συγκεκριμένα στη διασταύρωση Κατσαρού;
Ο ερωτών Βουλευτής Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages