Έκπτωση φόρου 35% για τα «κουρεμένα» ενοίκια - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Έκπτωση φόρου 35% για τα «κουρεμένα» ενοίκια

Έκπτωση φόρου 35% για τα «κουρεμένα» ενοίκια

Share This
Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), να διαμαρτύρεται για την απόφαση της κυβέρνησης να επεκταθεί η δυνατότητα μείωσης ενοικίου κατά 40%, τον μήνα Ιούνιο, σε όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές και στις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, το οικονομικό επιτελείο ψάχνει τρόπους να ικανοποιήσει 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν πληγεί από το υποχρεωτικό «κούρεμα» των ενοικίων κατά 40%.
Μετά τις έντονες αυτές αντιδράσεις των ιδιοκτητών που δυσφορούν, καθώς δεν θεωρούν αρκετό το μέτρο αναστολής πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών από φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το κράτος θα καλύψει μέρος των απωλειών εισοδήματος μέσω της μείωσης της φορολογίας επί των ενοικίων.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προτίθεται να προχωρήσει σε έκπτωση φόρου ίση με το 35% του ποσού της απώλειας ενοικίων. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι αν ένα μηνιαίο μίσθωμα είναι π.χ. 1.000 ευρώ και τελικά ο ιδιοκτήτης εισπράξει 600 ευρώ (μείωση ενοικίου κατά 40%), το κράτος θα έρθει και θα του αφαιρέσει από τους συνολικούς φόρους που έχει να πληρώσει το 35% της απώλειας εισόδων, δηλαδή 400 ευρώ x 35% = 140 ευρώ.
Το εύρος της έκπτωσης φόρου θα διαφανεί με την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης και τότε θα υπάρξει τοποθέτηση της ΠΟΜΙΔΑ για το εάν κρίνεται επαρκές ή όχι.
πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages