“Ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής πολιτικής για τον πρωτογενή τομέα” - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

“Ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής πολιτικής για τον πρωτογενή τομέα”

“Ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής πολιτικής για τον πρωτογενή τομέα”

Share This
Την ανάγκη να διαμορφωθεί εθνική πολιτική για τον πρωτογενή τομέα και ιδιαίτερα για την γεωργία, με στόχο την αύξηση της παραγωγής, επισήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε τηλεδιάσκεψη με τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής Γιώργο Στρατάκο, Τετάρτη 20 Μαΐου, την οποία παρακολούθησαν και στελέχη των ΔΑΟΚ από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες. Επιπλέον, ο περιφερειάρχης -δηλώνοντας ότι συναινεί στην εθνική πολιτική ως προς τον εκπονούμενο χάρτη διαχείρισης του υδατικού δυναμικού- υπογράμμισε παράλληλα ότι υφίστανται πολύ μεγάλα προβλήματα όσον αφορά την άρδευση στην Πελοπόννησο: “Προβλήματα τόσο μεγάλα που έχουν γίνει ανέκδοτο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι “εδώ και δεκαετίες εκκρεμεί η ολοκλήρωση έργων, όπως ο Ασωπός, ο Ανάβαλος, η λίμνη Τάκα, η Κελεφίνα, το Φιλιατρινό φράγμα”. 
 Ο Π. Νίκας, επίσης, τόνισε ότι από την πανδημία έχει πληγεί ο αγροτικός τομέας ως προς την δυνατότητα διάθεσης των προϊόντων, ενώ μιλώντας για τις τιμές των αγροτικών προϊόντων σημείωσε: “Όσον αφορά τις τιμές, δεν γνωρίζω τι μερίδιο ευθύνης αναλογεί στην πανδημία, αλλά τιμές προϊόντων που αποτελούν “σημαία” της χώρας μας – όπως το ελαιόλαδο και οι πατάτες- είναι εξαιρετικά χαμηλές”. Μετέφερε, εξ άλλου, την άποψη του αγροτικού κόσμου ότι “ο ΕΛΓΑ καλύπτει ελάχιστα και ουσιαστικά δεν υποστηρίζει την αγροτική παραγωγή”, ενώ εξέφρασε ανησυχία για τις επιπτώσεις από τον καύσωνα καθώς, όπως είπε, “έχουμε ήδη τα πρώτα συμπτώματα”. Νωρίτερα ο περιφερειάρχης παρουσίασε την πρόοδο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου τα στοιχεία δείχνουν πως η Περιφέρεια “κινείται καλύτερα από τον μέσο όρο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages