Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ παρακολουθούν τις επιπτώσεις του καύσωνα στην ελαιοκαλλιέργεια - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ παρακολουθούν τις επιπτώσεις του καύσωνα στην ελαιοκαλλιέργεια

Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ παρακολουθούν τις επιπτώσεις του καύσωνα στην ελαιοκαλλιέργεια

Share This
Με αντικείμενο τις επιπτώσεις του καύσωνα στην ελαιοκαλλιέργεια και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για τη διαπίστωση του μεγέθους της ζημιάς και ο τρόπος αποζημίωσης των παραγωγών, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο με τον προϊστάμενο του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Τρίπολης Ηλία Αγγελόπουλο, την προϊσταμένη του Τμήματος Εκτιμήσεων και Αποζημιώσεων Έφη Θεοδωροπούλου και τον προϊστάμενο του Γραφείου ΚΟΕ Τρίπολης Ανέστη Τακορίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου και η προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Μαρία Παπαθανασοπούλου . Ήδη το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου έκανε αναγγελία ζημιάς από το εν λόγω αίτιο. Οι παραγωγοί αυτή τη στιγμή δεν οφείλουν να προβούν σε κάποια ενέργεια (δήλωση ζημιάς, αίτηση). 
Για λίγες μέρες ακόμα θα γίνεται παρακολούθηση της εξέλιξης του φαινομένου από την Υπηρεσία του ΕΛΓΑ. Ο Δήμαρχος Μεσσήνης θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ προκειμένου να ενημερώνεται για τη σαφή εικόνα της ζημιάς που θα καταγραφεί. Ακολούθως, θα απευθυνθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας να εξευρεθούν τα χρήματα και να επισπευσθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης μέσω Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ). Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει αποσταλεί επιστολή από τον Δήμο προς τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για να κάνουν μία αντικειμενική προσέγγιση του ύψους της ζημιάς στις περιοχές τους. Για την καλύτερη ενημέρωση των ελαιοπαραγωγών, ο Δήμαρχος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών του Δήμου την Πέμπτη στις 12.30 μ.μ. στο Δημαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages