ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕΚ έργο αξιοποίησης και αναβάθμισης - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕΚ  έργο αξιοποίησης και αναβάθμισης

ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕΚ έργο αξιοποίησης και αναβάθμισης

Share This
Ευχάριστα είναι τα νέα όσον αφορά το έργο της αξιοποίησης και αναβάθμισης των κτηρίων του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας, καθώς σε πολύ σύντομο χρόνο από την έναρξη της διαδικασίας από τη Δημοτική Αρχή και τη λήψη της σχετικής απόφασης στο Δ.Σ., εντάχθηκε από το Πράσινο Ταμείο προς χρηματοδότηση.
Για το θέμα αυτό, καθώς και για άλλα έργα και δράσεις του Δήμου, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την αγαστή συνεργασία που καταγράφεται μεταξύ των δύο φορέων.
Υπενθυμίζεται ότι η μελέτη του έργου με τίτλο «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ», είναι συνολικού προϋπολογισμού 916.000,00€ με Φ.Π.Α. και προβλέπει εργασίες που αφορούν τόσο στο κέλυφος του κτηριακού συγκροτήματος και στο εσωτερικό του όσο και στον περιβάλλοντα χώρο. Το σύνολο των επεμβάσεων στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση του κτηριακού συγκροτήματος και του περιβάλλοντος χώρου, όπως αναλυτικά περιγράφονται στη τεχνική έκθεση που συνοδεύει τη μελέτη.
Επιπρόσθετα προβλέπονται εργασίες για την αναβάθμιση του κοινόχρηστου περιβάλλοντα χώρου, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του κτηριακού συγκροτήματος και αφορούν στην αντικατάσταση τμήματος του υπάρχοντος χλοοτάπητα και στη διαμόρφωση μεγάλου ανθώνα εκατέρωθεν της υπάρχουσας ανενεργής σιδηροδρομικής γραμμής.
Στόχος των παραπάνω επεμβάσεων είναι η αξιοποίηση, αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του κτηριακού συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της χρήσης του. Ο εκσυγχρονισμός του συγκροτήματος του Δημοτικού Θεάτρου σε συνδυασμό με την επισκευή του διώροφου νεοκλασικού, που θα στεγαστούν υπηρεσίες και δραστηριότητες του Θεάτρου (θεατροπαιχνίδια, ανάγνωση θεατρικών έργων κ.λπ.), θα αναβαθμίσει την 30ετη πολιτιστική παρέμβαση του Δημοτικού θεάτρου στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages