Αποκατάσταση ζημιών υφιστάμενων δαπεδοστρώσεων στην κεντρική προκυμαία λιμένα Καλαμάτας - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Αποκατάσταση ζημιών υφιστάμενων δαπεδοστρώσεων στην κεντρική προκυμαία λιμένα Καλαμάτας

Αποκατάσταση ζημιών υφιστάμενων δαπεδοστρώσεων στην κεντρική προκυμαία λιμένα Καλαμάτας

Share This


Στο πλαίσιο υλοποίησης των έργων «Αποκατάσταση ζημιών υφιστάμενων δαπεδοστρώσεων στην κεντρική προκυμαία λιμένα Καλαμάτας» και «Κατασκευή νοτίου πεζοδρομίου οδού Ναυαρίνου (από Φαρών έως Τσαμαδού)»,  ο Δήμος Καλαμάτας προχώρησε στη σύναψη δύο προγραμματικών συμβάσεων μετο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας.

 

Σε ό,τι αφορά το πρώτο έργο στην κεντρική προκυμαία, οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν στην αποκατάσταση των φθαρμένων – κατεστραμμένων μαρμάρινων πλακών και φιλέτων, που βρίσκονται στην κεντρική προκυμαία του λιμένος της Καλαμάτας. Συνοπτικά, θα εκτελεστούν εργασίες καθαιρέσεων και επιστρώσεων.

Το έργο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την υπ’ αρ. 55/2019 τεχνική μελέτη που έχει συντάξει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και τις διατάξεις του Ν.4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

 

Πεζοδρόμιο στη Ναυαρίνου

Σε σχέση με το έργο κατασκευής νοτίου πεζοδρομίου οδού Ναυαρίνου από Φαρών έως Τσαμαδού, έρχεται να συμπληρώσει τις εργασίες ανάπλασης του νοτίου πεζοδρομίου που είχαν υλοποιηθεί από το Πανελλήνιο μέχρι το τέως «Βυθό». Οι εργασίες που προβλέπονται στην παραπάνω πράξη αφορούν στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του προαναφερθέντος τμήματος του νοτίου πεζοδρομίου της οδού Ναυαρίνου. Συνοπτικά, θα εκτελεστούν εργασίες καθαιρέσεων των υφιστάμενων πλακών του πεζοδρομίου και των τσιμεντοστρώσεων που έγιναν ως άνω στρώση ζώνης αγωγών ΟΚΩ, που διέρχονται το υπό πλακόστρωση πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια θα γίνει πλακόστρωση με τα ίδια υλικά και αρχιτεκτονικά μοτίβα, που προηγούνται στο υπόλοιπο μήκος του νοτίου πεζοδρομίου της Ναυαρίνου.

Το έργο θα υλοποιηθεί σύμφωνα με την υπ’ αρ. 103/2015 τεχνική μελέτη που έχει συντάξει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας και τις διατάξεις του Ν.4412/2016, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages