ΣΧΕΔΙΟ με τεστ ταχείας διάγνωσης σε εργάτες γης στο δήμο Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΣΧΕΔΙΟ με τεστ ταχείας διάγνωσης σε εργάτες γης στο δήμο Μεσσήνης

ΣΧΕΔΙΟ με τεστ ταχείας διάγνωσης σε εργάτες γης στο δήμο Μεσσήνης

Share This


Την τοπική κοινωνία και οικονομία τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού προσπαθεί να στηρίξει ο Δήμος Μεσσήνης. Η ασφαλής ολοκλήρωση της ελαιοσυγκομιδής που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο τον Δήμο, επιτάσσει τη λήψη ιδιαίτερων μέτρων προστασίας για εργάτες γης και παραγωγούς. 

 Η πρόληψη με την έγκαιρη απομόνωση πιθανών κρουσμάτων αποτελεί έτσι βασική προτεραιότητα. Για τον σκοπό αυτό, ο Δήμος Μεσσήνης αγόρασε rapid tests  προκειμένου να ελεγχθούν κάτοικοι και εποχικοί εργάτες γης. Ο Δήμος συνεργάζεται με τα Κ.Υ. Καλαμάτας και Μεσσήνης και τον ΕΟΔΥ και η πρωτοβουλία θα αρχίσει να υλοποιείται από την προσεχή Δευτέρα με τη διάθεση από τον Δήμο Μεσσήνης 500 γρήγορων (rapid tests) για ανίχνευση αντιγόνων για τον ιό covid-19 καθώς και αντίστοιχο αριθμό τεστ από τον ΕΟΔΥ.Ο σχεδιασμός και το πρόγραμμα δράσεων ήταν το αντικείμενο διευρυμένης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στο γραφείο του Δημάρχου Γιώργου Αθανασόπουλου.  Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα υγείας, διδάκτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και  Διευθυντής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατρός Γεώργιος Πετράκος, ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας Παναγιώτης Κατσαφάδος, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης Μαρία Ρούσση, ο υπεύθυνος δράσεων του ΕΟΔΥ στον νομό Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Βλαχοδημητρόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικών Θεμάτων Μπάμπης Μακρής και Υγείας και Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Το πρόγραμμα ελέγχων έχει ως εξής:

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου

Ανδρούσα: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Τρίκορφο: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9 π.μ. έως τις 11 π.μ.

Βαλύρα: Δημοτικό κατάστημα, από τις 11:30 π.μ. έως τη 1:30 μ.μ.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου

Στέρνα: Κοινοτικό κατάστημα, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Χατζή: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

Πεταλίδι: Δημοτικό κατάστημα, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Λογγάς: Δημοτικό σχολείο, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Τρίτη 1η Δεκεμβρίου

Διενέργεια «drive through test» στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Θα γίνεται δηλαδή έλεγχος πολιτών μέσα από το αυτοκίνητό τους με τεστ γρήγορης ανίχνευσης αντιγόνων covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages