Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την εξάλειψη γραφειοκρατίας στην υποβολή αιτήσεων για την έκτακτη ενίσχυση των ελαιοκαλλιεργητών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την εξάλειψη γραφειοκρατίας στην υποβολή αιτήσεων για την έκτακτη ενίσχυση των ελαιοκαλλιεργητών

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την εξάλειψη γραφειοκρατίας στην υποβολή αιτήσεων για την έκτακτη ενίσχυση των ελαιοκαλλιεργητών

Share This


 Την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και χωρίς την φυσική παρουσία των δικαιούχων αγροτών για υποβολή των αιτήσεων για την έκτακτη ενίσχυση των ελαιοκαλλιεργητών, ζητά ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος  σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Ακολουθεί η ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Θέμα: Υποβολή αιτήσεων για την έκτακτη ενίσχυση, των κατά κύριο επάγγελμα, καλλιεργητών ελιάς, χωρίς τη φυσική τους παρουσία και χωρίς γραφειοκρατία.

 

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την έκτακτη ενίσχυση, λόγω κορονοϊού, των κατά κύριο επάγγελμα καλλιεργητών ελιάς, με κατεύθυνση την ελαιοποίηση.

Η απόφαση για ενίσχυση των παραγωγών είναι ευεργετική και αναγκαία για τη στήριξη των αγροτών μας, ωστόσο, η διαδικασία, που επελέγηγια την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων είναι άστοχη και επικίνδυνη, καθώς προβλέπειμόλις δέκα ημέρες προθεσμία για χιλιάδες παραγωγούς με την φυσική τους παρουσία και οδηγείσε συνωστισμούς εν μέσω πανδημίας, σε επισκέψεις στα λογιστικά γραφεία για την χορήγηση κωδικών, σε μετακινήσεις παράνομες καισε γραφειοκρατία.

Η επιλογή των αρμοδίων, να ζητούν εκ νέου εγγραφή των παραγωγών στο πληροφοριακό σύστημα, με την προσκόμιση κωδικών TAXIS, που αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, και τα οποία δυνάμει του ευρωπαϊκού κανονισμού προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν επιτρέπεται να διακινούνται τηλεφωνικά ή μέσω e-mails/ sms/ προκάλεσε την φυσική τους παρουσία και την μετακίνησή τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την διασπορά του ιού.

Επειδή, η παραπάνω διαδικασία πρέπει να απλουστευθεί, αφού υπάρχει η δυνατότητα απευθείας πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων, με την παράλληλη χορήγηση της δυνατότητας υποβολής ενστάσεων, σε όσους δεν πληρωθούν.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πρόκειται, άμεσα, να επανεξετάσει όλο το πλαίσιο υποβολής αιτήσεων για την έκτακτη ενίσχυση των ελαιοκαλλιεργητών, χωρίς γραφειοκρατία και  τη φυσική τους παρουσία;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages