Η δράση της «Βιώσιμης Πόλης» προτεραιότητα στην αξιοποίηση προγραμμάτων - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Η δράση της «Βιώσιμης Πόλης» προτεραιότητα στην αξιοποίηση προγραμμάτων

Η δράση της «Βιώσιμης Πόλης» προτεραιότητα στην αξιοποίηση προγραμμάτων

Share This

 


Επικουρικά στη δράση των δήμων έρχεται να συνεισφέρει και να προσθέσει με το δικό της αποτύπωμα αξιοποιώντας πόρους και προγράμματα η “Βιώσιμη Πόλη”. Ο Γενικός της Διευθυντής Γιάννης Γεώργιζας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST για τα όσα ήδη έχουν δρομολογηθεί και έχουν αποτέλεσμα όπως και για την ψηφιακή εφαρμογή DATABUILD που εφαρμόζεται σε Καλαμάτα και Μεσσήνη.

Το DATABUILD είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα GIS (Geographic Information System – Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών), η οποία χρησιμοποιείται για την καταγραφή των ενεργειακών καταναλώσεων των δημοτικών κτιρίων και των εγκαταστάσεών τους, ενώ παράλληλα υπολογίζει το ανθρακικό αποτύπωμα αυτών. Αποτελεί ένα καινοτόμο εργαλείο εποπτείας των υποδομών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η χρήση της δύναται να ενισχύσει αλλά και να συμβάλλει στην παρακολούθηση της υλοποίησης των Σχεδίων Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ) που εξελίσσονται στους Δήμους, καθώς και όσα βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού τους.

Ο κ. Γεώργιζας παράλληλα ανακοίνωσε ότι στόχευση είναι στο πλαίσιο της όλης ανάπτυξης της δράσης του οργανισμού που διαχέεται πανελλαδικά αλλά και εκτός συνόρων, μια επικείμενη διοργάνωση ενός συνεδρίου να γίνει στην Καλαμάτα για να ενημερωθούν οι πολίτες για όσα τους αφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages