Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας: ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ όταν… ανοίξτε τους φακέλους των λογαριασμών ρεύματος - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας: ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ όταν… ανοίξτε τους φακέλους των λογαριασμών ρεύματος

Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας: ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ όταν… ανοίξτε τους φακέλους των λογαριασμών ρεύματος

Share This


 Να κάθονται συστήνει στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας «Ο Ερμής», όταν θα ανοίξουν τους λογαριασμούς ρεύματος για το μήνα Μάρτιο, καθώς κόπηκε η κρατική επιδότηση και δεν υπάρχει πια καμία προστασία γι’ αυτούς.

Σε ενημέρωσή του ο σύλλογος τονίζει: «Πλέον πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως οι πολύ μικροί, μικροί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αποτελούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Από αρχή του χρόνου η κρατική επιχορήγηση ρεύματος προς τις επιχειρήσεις έχει μειωθεί αισθητά, επαναφέροντας το τελικό κόστος ενέργειας στα αρχικά υψηλά επίπεδα. Ωστόσο για το μήνα Μάρτιο ο υπουργός ενέργειας κ. Σκρέκας αποφάσισε να μηδενίσει την κρατική επιχορήγηση για τις επιχειρήσεις, διατηρώντας την μόνο για τα νοικοκυριά και για επιχειρήσεις ειδικής δραστηριότητας. Φυσικά ο εμπορικός κόσμος εξαιρείται, όπως συνηθίζεται από οποιοδήποτε μέτρο ελάφρυνσης ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και το πειραματόζωο αντιδράσεων της εκάστοτε κυβέρνησης, ως προς την αντίδραση.

Δικαιολογία βέβαια αποτελεί η αποκλιμάκωση της τιμής του ρεύματος. Ωστόσο πρόκειται για αποκλιμάκωση σε σχέση με το υψηλότατο επίπεδο στο οποίο είχε βρεθεί, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει τα φυσιολογικά επίπεδα.

Συγκεκριμένα στον παρακάτω πίνακα αναγράφεται η πορεία της κρατικής επιχορήγησης ανά μήνα για τις επιχειρήσεις:

Συμπερασματικά καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι προετοιμασμένοι σε σχέση με τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας που θα λάβουν σχετικά με την κατανάλωσή της επιχείρησής τους το μήνα Μάρτιο.

Προτείνουμε να ανοίξουν οι συνάδελφοι τους φακέλους των λογαριασμών ενώ βρίσκονται καθιστοί καθώς όλοι μας έχουμε πλέον μείνει ακάλυπτοι από οποιαδήποτε προστασία σε σχέση με την ενεργειακή κρίση.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages