Ενημέρωση για την έμφυλη βία από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας - KALAMATANEWS.GR- ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE

Ενημέρωση για την έμφυλη βία από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας

Ενημέρωση για την έμφυλη βία από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας

Share This

 


Ενημέρωση στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 και ώρα 18:00 το απόγευμα, στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καλαμάτας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση αλλά και η ευαισθητοποίηση των μαθητριών/των  με κεντρικό άξονα το φαινόμενο της έμφυλης βίας (ορισμός, είδη και παράγοντες βίας, τρόποι αντιμετώπισης, κλπ). Στη συνέχεια τα στελέχη  (Κοινωνική Ανθρωπολόγος και Κοινωνική Λειτουργός), αναφέρθηκαν στο σκοπό και τις υπηρεσίες που το Κέντρο παρέχει αδιάκοπα από το 2013 σε γυναίκες θύματα έμφυλης βίας.

Παράλληλα κατέδειξαν τρόπους διαχείρισης και προστασίας συνολικά για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση όπου απαντήθηκαν ερωτήσεις που τέθηκαν στα στελέχη τόσο  από μαθήτριες/τές, όσο και από καθηγήτριες/τές.

Σε ευχαριστήρια επιστολή της Διευθύντριας του Σχολείου, Γεωργίας Γάλλου, προς το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καλαμάτας αναφέρονται τα εξής: «Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας στο σχολείο μας προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπαιδευόμενοί μας για το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας και για την έμφυλη βία. Ευχαριστούμε όλα τα στελέχη του Κέντρου που συνέλαβαν σε αυτή, την κ. Μιχαλοπούλου που επικοινωνήσαμε για τα διαδικαστικά, την κ. Κατσίποδα και την κ. Στρατάκου που παραβρέθηκαν στο σχολείο μας. 

Η συνάντηση ήταν μεστή από πληροφορίες που ήταν απαραίτητες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε αυτή, καθηγητών και μαθητών, υπήρξαν απορίες και ερωτήματα από τους εκπαιδευόμενους που απαντήθηκαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages