200.000 ευρώ για την αποκατάσταση των δρόμων Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

200.000 ευρώ για την αποκατάσταση των δρόμων Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας

200.000 ευρώ για την αποκατάσταση των δρόμων Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας

Share This


 Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Πύλου – Νέστορος, στην Π.Ε. Μεσσηνίας, με αντικείμενο το προϋπολογισμού 200.000 ευρώ έργο αποκατάστασης βατότητας δρόμων σε πυρόπληκτες περιοχές Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας, στην Δ.Ε. Κορώνης.

Προβλέπεται, ειδικότερα, στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης, η εκτέλεση έργων αντιπυρικής προστασίας σε δημόσιες εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή των πιο πάνω χωριών, μέσω εργασιών συντήρησης, βελτίωσης και αποκατάστασης του αγροτικού – αγροτοδασικού οδικού δικτύου, προκειμένου να υλοποιηθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τα αναγκαία μέτρα και δράσεις πρόληψης πυρκαγιών.

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η εκτέλεση των απαιτούμενων έργων, τα οποία με τη λειτουργία τους θα συμβάλλουν καθοριστικά στην πρόληψη και αντιμετώπιση του κινδύνου των πυρκαγιών, καθώς και στη διευκόλυνση πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το σύνολο των δράσεων στοχεύει στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των αγροκτημάτων και οικισμών της περιοχής παρέμβασης και αποτελεί μια προσπάθεια ενίσχυσης της αντιπυρικής προστασίας.

Στο πλαίσιο της σύμβασης, προβλέπονται παρεμβάσεις όσον αφορά στην Κοινότητα Υάμειας στον δρόμο Μπλανέικα και όσον αφορά στην Κοινότητα Χρυσοκελλαριάς στους δρόμους Μπλανέικα, Χρονά, Καμαράκι, Απάνω Αγιάννης, Αγιος Νικόλαος, Αγία Σωτήρα και Ξεροπόταμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages